Ελλάδα

Αθήνα – Συγκεντρώσεις αγροτών & πυροσβεστών σε Σύνταγμα & Λεωφόρο Κηφισίας – Επεισόδια & ταραχές

05.11.2021 | 17:25 Eνσωμάτωση

Πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα έφτασαν σήμερα στην Αθήνα και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Βασικό αίτημά τους είναι προσλήψεις και οι μονιμοποιήσεις ενώ αντιδρούν στις «εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο».

Οι ένστολοι ζητούν την άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πάνω από 4.000 οργανικές θέσεις και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων καθώς και βελτίωση των συνθήκων εργασίας.

Από τη συγκέντρωση των πυροσβεστών δεν έλειψαν τα επεισόδια. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την Κηφισίας, ενώ σύμφωνα με τη αστυνομία, έχουν προσαχθεί πέντε πυροσβέστες.

Καταγγελία για ακρωτηριασμό από κρότου λάμψης των ΜΑΤ

Σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία έχουν προχωρήσει οι πυροσβέστες που πραγματοποίησαν μεγάλη κινητοποίηση σήμερα έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Οι πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι συνάδελφός τους ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο από κρότου-λάμψης που έριξαν τα ΜΑΤ.

Η καταγγελία

«Αυτό που έκανε σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο.

Επέμβαση των ΜΑΤ σε μια ειρηνική πορεία Πυροσβεστών.

Ακρωτηριασμός στο δάχτυλο συναδέλφου Εποχικού από κροτίδα ματατζίδων.

Ο ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Αυτοί είναι που μας κυβερνούν.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ», αναφέρει η καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

Τι υποστηρίζει η Αστυνομία

Η «δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος» είναι ο λόγος που έγινε χρήση χημικών και ρίψεις νερού από την «Αύρα» κατά των πυροσβεστών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας.

Όπως αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, με «περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Κηφισίας».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/11/2021