Ελλάδα

Υπουργικό συμβούλιο – Πάνω από 60000 εμβολιασμοί τις τελευταίες 3 ημέρες

04.11.2021 | 13:48 Eνσωμάτωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια του υπουργικού συμβουλίου συζήτησε για τα θέματα που αφορούν τον εμβολιασμό καθώς και μέτρα πράσινης ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως υπάρχει μία έξαρση κρουσμάτων ωστόσο αυτή είναι μεταξύ των ανεμβολίαστων, ενώ παρατήρησε πως υπάρχει μία μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα.

«Υπάρχει όμως και η άλλη όψη της πραγματικότητας: ότι μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες κλείστηκαν πάνω από 60.000 νέα ραντεβού για πρώτους εμβολιασμούς και η ροή για την 3η αναμνηστική δόση είναι σταθερή, 30.000 περίπου ραντεβού την ημέρα», σημείωσε ωστόσο ο πρωθυπουργός.

«Περαστικά» στον Κώστα Αχ. Καραμανλή ευχήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών την ώρα που ξεκίνησε η συνεδρίαση λέγοντας «φαντάζομαι πως είστε σε καλή διάθεση». «Χαίρετε άκρας υγείας αν εξαιρέσετε τη διάγνωση, ή όχι;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Από πλευράς του ο Κώστας Καραμανλής απάντησε πως είναι καλά στην υγεία του και πως το μόνο που βιώνει είναι λίγος πονοκέφαλος. «Σαν μία μικρή ίωση» είπε.

Πράσινη ανάπτυξη

Μέτρα πράσινης ανάπτυξης ανακοίνωσε επίσης ο πρωθυπουργός σε βάθος  10ετίας.

Από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου.

Από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Και από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/11/2021