Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Το τελευταίο «αντίο» στη μαραθωνοδρόμο Δήμητρα Ιορδανίδου

03.11.2021 | 17:19 Eνσωμάτωση

Οι καρδιές στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Κουφάλια «ραγίζουν». Ο πόνος για τους γονείς και τους στενούς συγγενείς της αδικοχαμένης μαραθωνοδρόμου είναι αβάσταχτος.

Η συγκίνηση κορυφώνεται, με τις σκέψεις να είναι βασανιστικές για όλους για το σκληρό χτύπημα της μοίρας για μια γυναίκα γεμάτη ζωή που χάθηκε αναπάντεχα, για τους τραγικούς γονείς που είδαν μέσα σε λίγα χρόνια και τα δύο τους παιδιά να πεθαίνουν.

Λόγια παρηγοριάς είναι αδύνατον να βρεθούν τις δύσκολες ώρες. Το τελευταίο «αντίο» στη Δήμητρα Ιορδανίδου είναι σπαρακτικό. Η μαραθωνοδρόμος που διακρίθηκε σε αγώνες, η γυναίκα που κέρδισε φίλους με το χαμόγελο, το ήθος και την στάση ζωής που τη χαρακτήριζε, έφυγε πρόωρα κι άδικα στα 42 της χρόνια, με όλους εκείνους που την έζησαν και έκαναν παρέα μαζί της, να είναι αδύνατον να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Τραγικές φιγούρες από νωρίς το πρωί οι γονείς της. Στο πατρικό σπίτι της 42χρονης, πρόσωπα σκυφτά με τα λεπτά να περνούν αργά και βασανιστικά για όλους. Πριν από λίγες μόνο μέρες τα τηλέφωνα χτυπούσαν για «χρόνια πολλά» και ευχές για τη Δήμητρα που γιόρταζε. Τώρα όμως τα πάντα έχουν σκοτεινιάσει.

Τα λόγια των φίλων και συγγενών λίγο πριν από την κηδεία της Δήμητρας, δείχνουν την ξεχωριστή θέση που είχε κερδίσει στις καρδιές συναθλητών, συναδέλφων αλλά και φίλων που μοιράστηκαν με εκείνη στιγμές της ζωής τους.

«Δεν θα ακούσετε από κανέναν κάτι κακό», «ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, μια καταπληκτική γυναίκα», «έφυγε τόσο άδοξα», λένε όλοι.

Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωή της

Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της ήταν όταν πριν από τρία χρόνια κλήθηκε να διαχειριστεί τον πόνο της απώλειας του αδερφού της που έφυγε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Η Δήμητρα «έσφιξε» τα δόντια, στήριξε τους γονείς της και συνέχισε να αγωνίζεται στους στίβους και στην καθημερινότητα, με το χαμόγελο που την χαρακτήριζε από παιδί σιγά σιγά να επιστρέφει στο πρόσωπό της.

Κανείς ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον τρόπο που κόπηκε το νήμα της ζωής της. Σε μια στροφή, την ώρα που χθες το πρωί πήγαινε στη δουλειά της, παρασύρθηκε από ένα φορτηγό και βρέθηκε με το ποδήλατο που οδηγούσε κάτω από τις ρόδες του.

Ο οδηγός του φορτηγού οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος, με την έρευνα για το δυστύχημα να συνεχίζεται.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 03/11/2021