Αθλητικά

ΕΠΟ – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τι καθεστωτικές και παράνομες αλλαγές

03.11.2021 | 20:39 Eνσωμάτωση

Συνεχίζονται οι απορίες, αλλά και οι αντιδράσεις αναφορικά με τη βίαιη αλλαγή στη δομή και στην οργάνωση της ΕΠΟ, με την κατάργηση της διεύθυνση αδειοδότησης ομάδων και την υποβάθμιση σε απλό υπάλληλο της Ομοσπονδίας του μέχρι πρότινος διευθυντή, Γιώργου Δημητρίου.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι το νέο οργανόγραμμα της ΕΠΟ, στο οποίο δεν υφίσταται η διεύθυνση αδειοδότησης, δεν ανακοινώθηκε μετά από κάποια συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ποιος έδωσε την εντολή στον εκτελεστικό γραμματέα για μία τόσο σοβαρή ενέργεια για τη συνολική λειτουργία των διοργανώσεων; Ηταν ο πρόεδρος, Παναγιώτης Δημητρίου. Ηταν ο Α’ αντιπρόεδρος, κ. Στέργιος Αντωνίου. Ήταν ο ταμίας της Ομοσπονδίας, κ. Κλέαρχος Τζαφέρης; Ήταν κάποιος άλλος;

Απαντήσεις πρέπει να δοθούν. Καθώς πρόκειται για μια ενέργεια που σαφώς εγείρει ερωτηματικά. Καθώς πάρθηκε σε μία εβδομάδα πολύ ιδιαίτερη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, κατά την οποία θα εκκινήσει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) η Super League 2, που φέρεται να αποτέλεσε και τον βασικό λόγο της υποβάθμισης Δημητρίου.

Πλέον, στην ΕΠΟ έχει προκύψει ένα οργανόγραμμα Υπηρεσιών τέτοιο που δίνει τη δυνατότητα στον ανεμπόδιστο έλεγχο των κρίσιμων τομέων της Ομοσπονδίας σε πρόσωπα που πρόσφατα μόλις την εξέθεσαν, με καταπάτηση του ΚΑΠ, ενώ προκύπτει τεράστιο ζήτημα και με τα ευαίσθητα προσωπικά και εταιρικά δεδομένα των ΠΑΕ, καθώς είναι έωλο ακόμη πώς θα γίνεται η διαδικασία αδειοδότησης.

Σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον υποβιβασμό του κ. Δημητρίου σε απλό υπάλληλο προκύπτουν και για τον ρόλο της κυρίας Μυρσίνης Ψαροπούλου, ανιψιάς του προ Ζαγοράκη υποψηφίου προέδρου της ΕΠΟ, Σταύρου Ψαρόπουλου, Διευθύντριας προσωπικού στο προηγούμενο οργανόγραμμα και Υπέρ-διευθύντρια ποδοσφαίρου με αυτό που ισχύει από την 1η Νοεμβρίου 2021.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδυάζουν την υποβάθμιση του κ. Δημητρίου με τις ενέργειες που έγιναν από τη Διεύθυνση προσωπικού της ΕΠΟ.

Όπως αναφέρουν πηγές της Ομοσπονδίας, υπήρχε διαρκής άρνηση επί μία τριετία ώστε να εγκατασταθεί ο κ. Δημητρίου και το προσωπικό της Διεύθυνσης Αδειοδότησης σε γραφεία κλειστού τύπου για λόγους ασφάλειας και εχεμύθειας των στοιχείων των φακέλων που οι ΠΑΕ υποβάλλουν κάθε αγωνιστική περίοδο.

Η άρνηση στις εντολές της UEFA, οι οποίες επαναλαμβάνονταν κάθε χρόνο στη διάρκεια της αξιολόγησης της Διεύθυνσης Αδειοδότησης των Ομάδων από την αντίστοιχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, εμφανίζεται να οδήγησε τη Διεύθυνση Αδειοδότησης της UEFA να ακυρώσει την πιστοποίηση ISO προς τη Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Με αποτέλεσμα μία διεύθυνση απολύτως κρίσιμη και κομβική για την αξιοπιστία και την ακεραιότητα των διοργανώσεων της ΕΠΟ, να μετατραπεί ένα απλό τμήμα σε μια ευρύτερη διεύθυνση υπό το νομικό επιτελείο της Ομοσπονδίας.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 03/11/2021