Ελλάδα

Καλλιθέα – «Πνίγηκε» στα σκουπίδια για 10 ημέρες – Θα χρειαστούν πολλές ημέρες για να καθαριστεί

02.11.2021 | 06:15 Eνσωμάτωση

Δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια και δυσωδία είναι η εικόνα που χαρακτήριζε τις τελευταίες ημέρες τους δρόμους της Καλλιθέας, έναν από τους πιο πυκνοκατοικημένους δήμους.

Κάδοι απορριμμάτων ξεχειλίζουν από σκουπίδια που διασκορπίζονται στους γύρω χώρους. Και όλα αυτά την ώρα που, ως γνωστόν, η μη περισυλλογή και έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, πόσο μάλλον την περίοδο της πανδημίας, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα προχώρησαν σε κινητοποιήσεις κατηγορώντας τη διοίκηση του Δήμου γιατί δεν τους παρέχει τα αναγκαία μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες, ρούχα εργασίας κλπ.).

«Όλοι οι δημότες είναι μαζί μας»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο κ. Ραφαήλ Μηλιώνης, πρόεδρος των υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας.

«Στην Καλλιθέα οι υπάλληλοι που εργάζονται είναι χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας. Πήραμε υποσχέσεις, κάναμε υπομονή, βάλαμε πλάτη, αλλά και αυτοί είναι άνθρωποι και πρέπιε να πάνε σπίτι τους υγιείς. Πηγαίναμε στο χώρο εργασίας και περιμέναμε τον τεχνικό ασφαλείας να μας υπογράψει για τα ελάχιστα μέτρα προστασίας για να βγούμε στη δουλειά, όπως μάσκα, γάντια, αδιάβροχα. Στην προηγούμενη βροχή σκίζαμε σακούλες απορριμμάτων. Ο τελευταίος διαγωνισμός έγινε το 2019. Αμελήθηκε η προμήθειά τους. Δεν είναι θέμα χρημάτων, έχει 4,5 εκατ. πλεόνασμα ο δήμος από τα ανταποδοτικά», σημείωσε ο κ. Μηλιώνης.

«Τώρα βρέθηκε ένα μικρό κονδύλι για τα απαραίτητα, που μας καλύπτει για ορισμένες ημέρες, και προχωράμε στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κινητοποίηση και όλοι οι δημότες είναι μαζί μας. Θεωρώ ότι αύριο θα είναι μια καινούργια μέρα, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εκ νέου από την Κυριακή. Φαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει περικοπή του βαρέου και ανθυγιεινού επιδόματος, και αυτό που γίνεται στην Καλλιθέα θα γίνει σε όλη την Ελλάδα. Ζητάμε συγνώμη από τους δημότες για την ταλαιπωρία», συνέχισε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 02/11/2021