Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την έξαρση της πανδημίας & την καταδίωξη στο Πέραμα

31.10.2021 | 08:49 Eνσωμάτωση

Ανησυχία έχει προκαλέσει η δραματική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Μόλις χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.696 κρούσματα, τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκε στη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση βρίσκονται σε αναβρασμό, με την τελευταία να κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία πως η διαχείριση της πανδημίας είναι αντιαποτελεσματική και πως δεν υπάρχει συναίσθηση της πραγματικότητας.

«Γνωρίζω ότι στην 4η ΥΠΕ νοσηλεύονται 1800 ασθενείς non covid και στην 3η 1500 ασθενείς. Αυτό σημαίνει ότι τα νοσοκομεία δεν είναι μονοθεματικά. Επίσης, πέρυσι σε αντίστοιχη περίοδο γίνονταν μόνο το 20% των χειρουργείων, πλέον γίνονται με καθυστερήσεις, γιατί υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγων. Αυτό δεν έχει σχέση με την πανδημία», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής ΝΔ, και πρόσθεσε:

«Ο Πρωθυπουργός δεν είπε ποτέ ότι είναι κλειστός σε οποιαδήποτε ιδέα. Ας μην πάμε στο άλλο άκρο. Θα θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα των self test. Έχουμε δει ότι μαζί με το εμβόλιο είναι σημαντικά εργαλεία. Χρειάζεται και μία ανάλογη στάση και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση δεν είναι κλειστή απέναντι σε ιδέες».

«Τα νούμερα, τα θύματα, οι 100 νεκροί περίπου σε ένα μήνα, μιλούν από μόνα τους. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα κι ότι είναι να γίνει ας γίνει. Για τον εμβολιασμό, πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη  έκαναν το εμβόλιο, όπως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν βγαίνει ένας Πρωθυπουργός χωρίς ενσυναίσθηση της πραγματικότητας και λέει ότι όλα πάνε καλά, συμβαίνει κάτι σοβαρό. Η αντιπολίτευση στην Ισπανία, στην οποία έδωσε συγχαρητήρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει πόλεμο στην κυβέρνηση για να παίρνει μέτρα», είπε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα.

Η κ. Πέρκα τόνισε πως για τα μέτρα πρέπει να αποφασίζουν οι επιστήμονες.

Ο Βασίλης Κανέλλης, Διευθυντής Σύνταξης του in.gr, δήλωσε διόλου ευχαριστημένος από τη δράση της κυβέρνησης και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι εμβολιασμοί που γίνονται καθημερινά είναι πολύ χαμηλοί, είναι σαν πηγαίνουν όλα στον αυτόματο. Από την άλλη έχουμε την απόλυτη καταστροφολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε.

Αντιδράσεις για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα

Η συζήτηση επεκτάθηκε στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, η οποία άφησε πίσω της ένα νεκρό.

«Η αυτοσυγκράτηση της αστυνομίας και των οποιοδήποτε θεσμών δεν θα πρέπει να φαίνεται σε όσους είναι σωστοί και νόμιμοι, αλλά και σε όσους είναι αυταπόδεικτα ένοχοι. Εάν κάπου η αστυνομία έχει σφάλλει, που το είδαμε και στο πόρισμα, πρέπει και εμείς να δούμε που είναι οι πλημμέλειες. Προφανώς η αστυνομία είναι μία έκφανση της κρατικής εξουσίας και θα πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος. Ο κάθε παραβάτης θα πρέπει να έχει την ποινή και την τιμωρία του νόμου, και αυτό είναι ξεκάθαρο», δήλωσε η κ. Ευθυμίου.

«Η στήριξη που πήραν οι αστυνομικοί από τον αρμόδιο Υπουργό και τον κ. Γεωργιάδη, θεωρώ ότι ο νομικός μας πολιτισμός αυτό δεν το σηκώνει. Η κλοπή αυτοκινήτου δεν τιμωρείται με θανατική ποινή», κατέληξε η κ. Πέρκα.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 31/10/2021