Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί ηθική δικαίωση για την Ιωάννα

30.10.2021 | 11:12 Eνσωμάτωση

Η δικαίωση ήρθε για την Ιωάννα Παλιοσπύρου, καθώς το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 36χρονη δράστιδα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και της επέβαλλε ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, κ. Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για τη δικαίωση της Ιωάννας και απάντησε στις ερωτήσεις σχετικά με την μη δημοσίευση των φωτογραφιών της 36χρονης στα ΜΜΕ.

«Η αναδημοσίευση φωτογραφίας έχει ομολογηθεί ότι επιτρέπεται, εκτός αν λάβατε κάποια εξώδικη δήλωση που σας το απαγορεύει. Μιλάω για τα τηλεοπτικά. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, ας πάρουμε ως παράδειγμα ότι η Έφη είχε αποδειχθεί ότι είναι αθώα. Θα ήταν διασυρμός. Δίνει το δικαίωμα η εισαγγελία να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες», είπε ο κ. Λύτρας.

Ο κ. Λύτρας ανέφερε πως είναι η απόφαση του δικαστηρίου αφήνει την Ιωάννα σε απόλυτη ηρεμία ώστε να αφοσιωθεί στην υγεία της.

«Υπάρχει μία ηθική δικαιοσύνη για την Ιωάννα και για εμάς τους συνηγόρους της. Είναι η πρώτη απόφαση που εκδίδεται ότι η ρίψη με βιτριόλι ότι έχει πρόθεση ο κατηγορούμενος να σκοτώσει τον άλλον. Καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Θα υπάρχει μία ηρεμία για την Ιωάννα ώστε να ασχοληθεί με την υγεία της».

Επιπλέον, μίλησε και για το ενδεχόμενο να υπήρχαν συνεργοί στην υπόθεση.

«Η Ιωάννα κ εγώ προσωπικά έχουμε την εντύπωση πως υπήρχε βοήθεια. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι συνεργοί, εάν υπάρχουν».

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 30/10/2021