Ελλάδα

Πέραμα – Ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο οι επτά αστυνομικοί – Ελεύθεροι και οι ανήλικοι Ρομά

28.10.2021 | 07:01 Eνσωμάτωση

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, μετά τις απολογίες του στην 4η ανακρίτρια Πειραιά και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, αφέθηκαν οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, όπου ένας 20χρονος Ρομά έχασε τη ζωή του από τα αστυνομικά πυρά.

Την απόφαση υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οι συγκεντρωμένοι αστυνομικοί στα δικαστήρια.

Την ίδια στιγμή, ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος Ρομά, που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Ακόμα, ελεύθερος αφέθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και ο 16χρονος που νοσηλεύεται στο Τζάνειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την μαραθώνια απολογία τους, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ έναντι των επιβαινόντων στο όχημα, αν ο οδηγός του οχήματος δεν επιχειρούσε να τους σκοτώσει εμβολίζοντας τις μοτοσικλέτες τους.

Κατέθεσαν επίσης και οδηγός του λεωφορείου που έκλεισε το δρόμο στο αυτοκίνητο λίγο πριν την μοιραία κατάληξη, ο οποίος κατέθεσε επίσης και βιντεοληπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας του λεωφορείου σχετικά με το τι έγινε, μια νοσηλέυτρια από μια κοντινή δομή αστέγων που προσέφερε βοήθεια αφότου συνέβη το περιστατικό και ο γιος ενός ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών κοντά στη περιοχή που μένουν οι ανήλικοι.

Απολογήθηκε και ο 14χρονος Ρομά που παραδόθηκε

Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκε και ο 14χρονος Ρομά, που είχε καταφέρει να διαφύγει και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα. Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, ενώ υποστήριξε ότι μόλις σταμάτησαν το αυτοκίνητο οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τότε επιχείρησαν να διαφύγουν.

Οργή απέναντι σε πυροσβέστες στην κηδεία

Ένα πυροσβεστικό όχημα το οποίο λίγο μετά τη 13:00 βρέθηκε στο χώρο κοντά στα νεκροταφεία όπου ετάφη ο 18χρονος, δέχτηκε επίθεση από φερόμενους ως συμμετέχοντες στην κηδεία. Κατά την επίθεση εκλάπη μέσα από το πυροσβεστικό όχημα εξοπλισμός που υπήρχε και οι πυροσβέστεες εκδιώχθηκαν.

Σταύρος Μπαλάσκας – «Δεν υπάρχει καμία εσωτερική κόντρα μέσα στην αστυνομία»

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει καμία κόντρα και καμία διαφορά μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών της αστυνομίας όπως η ομάδα ΔΙΑΣ και του κέντρου επιχειρήσεων. «Υπήρξε ασυννενοησία, καθώς ο διοικητής από το κέντρο επιχειρήσεων μάλλον είχε εικόνα ότι η καταδίωξη είχε τελειώσει όταν έδωσε την εντολή».

«Κάθε εβδομάδα γίνονται 4-5 σοβαρές καταδιώξεις και οι αστυνομικοί παίζουν το κεφάλι τους», ανέφερε χαρακκτηριστικά, ενώ τόνισε πως θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση με τη λήξη της έρευνας που έχει διατάξει ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 28/10/2021