Ελλάδα

Κορωνοϊός – Κατεβάζουν τις μάσκες για να προσκυνήσουν στον Άγιο Δημήτριο

25.10.2021 | 17:18 Eνσωμάτωση

Κοσμοσυρροή στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου με τον έναν πιστό μετά τον άλλον να κατεβάζει τη μάσκα για να φιλήσει την εικόνα…

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα προστασίας για να αποτραπεί ο συνωστισμός ωστόσο πίσω από τα κιγκλιδώματα επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Από νωρίς το πρωί στήθηκαν κιγκλιδώματα για να τηρηθούν οι αποστάσεις ενώ οι αστυνομικοί έδιναν μάσκες σε πιστούς για να μπουν στην εκκλησία.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου θα συνεχιστούν αύριο με την επίσημη δοξολογία του πολιούχου της πόλης με παρουσία κόσμου.

«Έμφραγμα» στους δρόμους

Πρεμιέρα σήμερα για τον Δακτύλιο που έφερε αποσυμφόρηση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά προκάλεσε και «κυκλοφοριακό» έμφραγμα στους περιφερειακούς δρόμους.

«Ο δακτύλιος βοηθάει μόνο το κέντρο της Αθήνας. Περιμετρικά όχι απλά συνεχίζει αλλά το εντείνει κιόλας», ανέφερε ο πρόεδρος Ελλήνων συγκοινωνιολόγων Παναγιώτης Παπαντωνίου.

Ουρές χιλιομέτρων με τις καθυστερήσεις στην κάθοδο του Κηφισού να ξεκινούν από την Κηφισιά μέχρι το Περιστέρι και στην άνοδο από Ρέντη μέχρι Αχαρνών. Σημειωτόν κινούνταν τα οχήματα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος.

Κάποιοι δεν ήξεραν ότι ξεκινάει σήμερα ο Δακτύλιος. Κάποιοι μπέρδεψαν τα μονά με τα ζυγά και κάποιοι είπαν πως θα μπουν για λίγο στον Δακτύλιο.

Επέστρεψε ο Δακτύλιος μετά από δύο χρόνια και μαζί του και ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς. Το αδιαχώρητο στις αποβάθρες, στις κυλιόμενες, ακόμα και στην έξοδο από τον σταθμό του Συντάγματος.

Ουρές χιλιομέτρων έξω από κλαμπ

Κι ενώ η πανδημία θεριεύει, απίστευτος είναι ο συνωστισμός έξω από χώρο διασκέδασης στο Μπουρνάζι.

Το LIVE NEWS ήταν εκεί και κατέγραψε εικόνες σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός…

«Ένα άτομο εκεί ασυμπτωματικό, που δεν το ξέρει, που να είναι εμβολιασμένο και να είχε νοσήσει την προηγούμενη ημέρα από κάποιους άλλους, εκεί μεταδίδει στον κόσμο που είναι γύρω του», τόνισε η Ματίνα Παγώνη Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

Οι αποστάσεις πήγαν περίπατο όπως άλλωστε και οι μάσκες με τους περισσότερους να μην την φορούν και να κάνουν φειγ-βολάν τα δανεικά πιστοποιητικά εμβολιασμού για να μπουν μέσα στο μαγαζί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 25/10/2021