Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά – Παράδειγμα προς μίμηση η πορεία της με την ασθένεια

25.10.2021 | 17:05 Eνσωμάτωση

«Θα δώσω τη μάχη και θα την κερδίσω» είχε πει η ίδια η Φώφη Γεννηματά 13 μέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», προκειμένου να δώσει μια ακόμη μάχη με τον καρκίνο.

Η ίδια είχε φροντίσει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με θάρρος να κάνει γνωστή την κατάσταση της υγείας της, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την απόσυρσή της από τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου: «Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

Η είδηση προκάλεσε σοκ στον πολιτικό κόσμο ο οποίος έσπευσε να απευθύνει μηνύματα συμπαράστασης και ευχές για ανάρρωση.

Επί 13 χρόνια η Φώφη Γεννηματά έδινε καθημερινά τη δική της προσωπική μάχη. Μια μάχη που δυστυχώς, έχασε το μεσημέρι της Δευτέρας, βυθίζοντας στη θλίψη το σύζυγό της αλλά και τα τρία της παιδιά.

Η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση χθες το βράδυ και ήδη είχαν ενημερωθεί για αυτό τα μέλη της οικογένειά της αλλά και οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ευάγγελος Φιλόπουλος, πρόεδρος ελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας, σημείωσε ότι η Φώφη Γεννηματά «αποτελεί παράδειγμα ότι όταν εμφανίσεις καρκίνο δεν έχει τελειώσει η ζωή σου».

«Έζησε με πλήρη δραστηριότητα και έδειξε ότι είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι ο ασθενής με καρκίνο είναι τελειωμένος».

Όπως σημείωσε ο κ. Φιλόπουλος «η πορεία της είναι παράδειγμα προς μίμηση».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 25/10/2021