Υγεία

25 Οκτωβρίου Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού – Η συγκινητική εξομολόγηση μιας μητέρας

25.10.2021 | 12:21 Eνσωμάτωση

Μια συγκλονιστική συνέντευξη με μια παθούσα.

«Μια μέρα ενώ έβλεπα τηλεόραση έπιασα κάτι στο στήθος μου και αισθάνθηκα εάν άσχημο συναίσθημα», ανέφερε η Γωγώ Βασιλάκου για τον όγκο που ανακάλυψε τυχαία.

«Όταν έκανα μαστογραφία, οι γιατροί μου είπαν ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Εγώ καταλάβαινα όμως ότι αυτό που είχα μεγάλωνε. Έχασα χρόνο με τη λανθασμένη διάγνωση, γιατί από  τον εάν μικρό όγκο που είχα, απέκτησα τρεις», τόνισε για τη διάνωση της ασθένειας της.

«Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο δεν αισθάνθηκα κάτι ιδιαίτερο. Δεν εξοργίστηκα. Είπα «Γωγώ έχεις καρκίνο. πάμε!» Ξεκίνησα με χημειοθεραπείες. Έκανα διπλή μαστεκτομή αν και δε χρειαζόταν», δήλωσε για το πώς αισθάνθηκε τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού.

«Αποφάσισα ότι ήθελα να τα κάνω όλα μονή μου, να πηγαίνω μονή στους γιατρούς. Ο άντρας μου ζορίστηκε ειδικά στην πρώτη χημειοθεραπεία, γιατί δεν ήμουν καλά. Τα παιδιά μου δεν κατάλαβαν τίποτα», σημείωσε για το θεραπευτικό σχήμα και την οικογένεια της.

«Δεν με ενδιέφερε καθόλου όταν αποχωρίστηκα τα μακριά μου μαλλιά. Ήθελα να προλάβω την κατάσταση. Δεν ήθελα να μου πέφτουν τα μαλλιά», υπογράμμισε για το ψυχικό σθένος που είχε κατά τη διάρκεια της περιπέτειας της υγείας της.

«Σκέφτηκα ότι αυτό «εμφανίστηκε» σε εμένα για να μάθω και να ανακαλύψω κάτι. Σε εάν πρόβλημα καταλαβαίνεις τι ξέρεις για τον εαυτό σου. Εγώ είδα ότι είμαι μια χαρά άνθρωπος», πρόσθεσε.

«Η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό. Όσο πιο νωρίς βρεις αυτό που έχεις, τόσο πιο ευκολά μπορεί να είναι τα πράγματα. Δεν έχω κλάψει ούτε μια φορά σε όλη αυτή τη συνθήκη. Έκλαψα μόνο τρεις φορές γιατί δεν μπορούσα τον εγκλεισμό μέσα στο σπίτι λόγω κορωνοϊού», δήλωσε η κ. Βασιλάκου.

«Οι γυναίκες που με παρακολουθούν στα social media μου λένε να κάνω κουράγιο και μου μιλάνε για τα δικά τους προβλήματα. Υπάρχουν και γυναίκες που δεν είναι καλά και δεν μπορούν να το διαχειριστούν», ανέφερε για τη δύναμη, τη συμπαράσταση και την αλ΄ληλουποστήριξη με άλλες γυναίκες που νοσούν από την ίδια ασθένεια.

«Θα ήθελα να πω σε όλες τις γυναίκες ότι η ζωή τελειώνει όταν κλείνεις τα ματιά σου, όχι όταν είσαι άρρωστος», τόνισε η κ. Βασιλάκου δίνοντας το δικό της μήνυμα ζωής.

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 25/10/2021