Καιρός

Βροχές σήμερα στα δυτικά & άνοδος της θερμοκρασίας

23.10.2021 | 06:47 Eνσωμάτωση

Σήμερα, Σάββατο, πιο καθαρός και ανέφελος θα είναι ο ουρανός στα νότια. Σε περιοχές όπως το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ίσως δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές και τίποτα παραπάνω.

Στη δυτική Ελλάδα ωστόσο ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και στο Ιόνιο καταιγίδες. Προσοχή στην Κέρκυρα, καθώς οι βροχές θα είναι πιο δυνατές συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές και θα βρέχει για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Το έδαφος είναι ήδη κορεσμένο από τις έντονες βροχοπτώσεις που άφησε ο «Μπάλλος».

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες. Θα πλησιάσει λοιπόν τους 23 στα βόρεια, 23 στα δυτικά και 25 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά. Σε παρόμοιο επίπεδο θα παραμείνουν οι μέγιστες στο Αιγαίο, από 22 βαθμούς στα βόρεια, μέχρι 24 στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο νότιοι, σε παρόμοιες εντάσεις. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ, αργά το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες.

Στην Αττική θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό ήλιο, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Η βδομάδα κλείνει με σχετικά άστατο καιρό, μέτριας έντασης φαινόμενα που δεν θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Βροχές προβλέπονται λοιπόν την Κυριακή στα δυτικά, κεντρικά και νότια, ίσως να σημειωθούν και κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες. Το Βράδυ όμως στα νότια θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει μια φθίνουσα πορεία. Έτσι το μεσημέρι θα δούμε 19 στα βόρεια, 24 -25 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές, με βοριάδες 3-5 μποφόρ, το βράδυ θα ενισχυθούν μέχρι 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 23/10/2021