Καιρός

Βελτιώνεται ο καιρός την Πέμπτη – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

20.10.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Την Πέμπτη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή.

Φθινοπωρινό σκηνικό με ψύχρα το πρωί και πιο χειμωνιάτικο σε ορεινές περιοχές όπου η μέρα ξεκινάει πλέον με θερμοκρασίες κοντά στους 2-3 βαθμούς Κελσίου. Η μέρα θα κυλήσει λοιπόν με παροδική συννεφιά στα δυτικά και βόρεια. Γενικά οι βροχές κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα είναι αρκετά περιορισμένες σε όλη τη χώρα, όμως δεν αποκλείεται στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, λόγω της αυξημένης συννεφιάς να ψιχαλίσει λίγο τοπικά. Στην υπόλοιπη χώρα τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, ιδίως μετά το μεσημέρι όπου και ο ήλιος θα κυριαρχήσει.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα προσεγγίσει τους 20 στα βόρεια, 20-23 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν κοντά στους 20-21 κατά μέσο όρο και θα πλησιάσουν τους 24 σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις αρχικά 3-5 μποφόρ. Με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα διατηρηθεί το βόρειο ρεύμα, στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, από το μεσημέρι και στη συνέχεια, θα το γυρίσει σε δυτικό νοτιοδυτικό.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, με εξαίρεση λίγη αραιή συννεφιά το πρωί . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-21 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 3-4 μποφόρ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης θα είναι μια καλή μέρα η Πέμπτη. Μέχρι το μεσημέρι αναμένονται παροδικές νεφώσεις, ενώ ο ήλιος θα κυριαρχήσει στο δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-19 , με νοτιά στο Θερμαικό 2-4 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 20/10/2021