Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη – Τεράστιο κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό χώρο

19.10.2021 | 12:53 Eνσωμάτωση

Πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη έχει προκαλέσει η ανακοίνωσή της ότι διαγνώσθηκε με Πολλαπλό Μυέλωμα, μια μορφή καρκίνου, που προσβάλλει ετησίως 500 άτομα στην Ελλάδα. Για την ασθένεια της μίλησε ανοιχτά η ίδια η κ. Μπακογιάννη η οποία έστειλε μήνυμα ότι θα παλέψει και θα νικήσει τον καρκίνο.

Είχαν περάσει μόνο λίγες ώρες από τη στιγμή που η Ντόρα Μπακογιάννη με μία ανάρτηση αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο. Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με βουλευτές της ΝΔ έδειξε πόσο αποφασισμένη είναι να κερδίσει και αυτή τη μάχη

«Δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου. Ελπίζω όμως να είναι η τελευταία. Ελπίζω κι από αυτή την προσπάθεια να βγω ακόμα πιο δυνατή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τα μηνύματα που έχω λάβει είναι τόσο πολύ συγκινητικά», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ανάρτηση – εξομολόγηση που είχε προηγηθεί ήταν συγκλονιστική:

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ. Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου. Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου».

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα.

«Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις. Παράλληλα. Ταυτόχρονα.Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν θα λιποψυχήσουμε. Δεν θ’ αλλάξουμε.Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».

Ηχηρό ήταν το μήνυμά της και στην πρώτη της εμφάνιση μετά την ανάρτηση

«Να στείλω το μήνυμα σε όσους περνούν το ίδιο ότι δεν είναι μόνοι τους. Ο καρκίνος είναι μια αρρώστια η οποία πολεμιέται σήμερα ακόμα περισσότερο από το παρελθόν», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Τα μήνυματα που έχει λάβει είναι αμέτρητα.

«Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια», έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επικοινώνησα με την Ντόρα Μπακογιάννη και της εξέφρασα τη συμπαράστασή μου, τις ειλικρινείς ευχές μου αλλά και τη βεβαιότητα ότι θα ξεπεράσει την ασθένεια που με παρρησία ανακοίνωσε σήμερα δημόσια. Είναι μαχήτρια και θα βγει νικήτρια», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τις πιο θερμές ευχές στην Ντόρα Μπακογιάννη για γρήγορη ανάρρωση. Να βγει νικήτρια και δυνατή από την περιπέτεια της υγείας της», δήλωσε το ΚΚΕ.

Την κα Μπακογιάννη θα παρακολουθεί ο γιατρός Θάνος Δημόπουλος και θα ακολουθήσει αγωγή ανοσοθεραπείας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/10/2021