Κόσμος

Το παιχνίδι του Καλαμαριού – Η σειρά που έκανε θραύση παγκοσμίως

18.10.2021 | 13:20 Eνσωμάτωση

«Ζαλίζει» το ποσό που έχει κερδίσει η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού». Ξεπέρασε τα 900 εκατομμύρια δολάρια και την έχουν παρακολουθήσει - έστω και 2 λεπτά- 132 εκατομμύρια τηλεθεατές τις πρώτες 23 ημέρες προβολής της. Την ίδια στιγμή σε Ασία, Ρωσία και Ευρώπη το «παιχνίδι του καλαμαριού» παίζεται ξέφρενα σε όλα τα μέρη που συχνάζει η νεολαία.

Μεταδοτικός είναι ο κορεατικός «ιός» του Squid Game της σειράς που έχουν κολλήσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.
Στην Κίνα, οι νέοι συναγωνίζονται για το ποιος θα φτιάξει καλύτερα τα παραδοσιακά κορεατικά μπισκότα Dalgona που είναι μέρος της δοκιμασίας του παιχνιδιού της σειράς.

Στη Ρωσία, ουρές σχηματίζονται έξω από καφετέρια που δημιούργησε ατμόσφαιρα squid game στο εσωτερικό της.
Οι σερβιτόροι φορούν τις κόκκινες στολές των φρουρών του παιχνιδιού και οι θαμώνες παίζουν κάποια από τα παιχνίδια της σειράς ενθουσιασμένοι.

Έμπνευση από το παιχνίδι του καλαμαριού πήρε και ένας επιχειρηματίας στη Μαλαισία που διαθέτει ινστιτούτο αισθητικής. Δεν προλαβαίνουν τα ραντεβού με τις γυναίκες που ζητούν να κάνουν μανικιούρ με τα εμβληματικά σύμβολα του παιχνιδιού.

Αλλά και στη Βρετανία η εμμονή είναι τέτοια που κάποιοι ανέβασαν στα κοινωνικά δίκτυα πινακίδα που έμοιαζε να έχει τα σύμβολα του Παιχνιδιού με αποτέλεσμα την χιουμοριστική παρέμβαση της υπηρεσίας οδοποιοίας.

Όλοι θέλουν με κάποιο τρόπο να πάρουν κάτι από την αίγλη της «χρυσής» σειράς που αναμένεται να σαρώσει όλα τα βραβεία!

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/10/2021