Υγεία

Στο «κόκκινο» οι εντατικές – Γέμισαν με ανεμβολίαστους

17.10.2021 | 13:04 Eνσωμάτωση

Γεμίζουν τα κρεβάτια και οι μονάδες εντατικής θεραπείας από ανεμβολίαστους στη συντριπτική τους πλειονότητα ασθενείς ενώ σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος 29χρονου ανεμβολίαστου και χωρίς υποκείμενα νοσήματα στα Τρίκαλα. Παρ όλα αυτά σύμφωνα με μεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα στη χώρα μας έχει παγιωθεί ένας σκληρός αντιεμβολιαστικός πυρήνας που συγκεντρώνει 450 άτομα άνω των 60 ετών.

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 29χρονου στα Τρίκαλα από κορωνοϊό. Ο άτυχος νέος, που δεν είχε εμβολιαστεί και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, έδινε μάχη για μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όμως χθες κατέληξε. Ο νεαρός υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο δήμαρχος Τρικκαίων στέλνοντας παράλληλα ένα οργισμένο μήνυμα σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν

Γεμίζουν τις ΜΕΘ από ανεμβολίαστους

Κρεβάτια και εντατικές γεμίζουν από πολίτες που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. Σε Μακεδονία και Θράκη 129 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, οι 119 εκ των οποίων ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που δημοσιεύουν τα νέα οι ηλικιωμένοι και οι άνω των 60 αποτελούν των σκληρό πυρήνα των αρνητών του εμβολίου. Στη χώρα μας περισσότεροι από 450.000 πολίτες άνω των 60 δεν έχουν λάβει καμία δόση εμβολίου, με αποτέλεσμα να είναι αυτοί που γεμίζουν κλινικές και μονάδες.

Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 2313 νέα κρούσματα και 30 απώλειες. 361 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι ενώ οι εισαγωγές ξεπέρασαν και πάλι τις 200. 539 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, 357 στη Θεσσαλονίκη και 169 στη Λάρισα.

Οι περισσότερες μολύνσεις καταγράφονται σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα, εκεί όπου οι περισσότερες περιφέρειες βρίσκονται πλέον στο κόκκινο και η πληρότητα στις εντατικές αγγίζει το 98% .

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/10/2021