Πολιτική

Στα «σκαριά» επισκέψεις Μητσοτάκη και Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ – Πότε προγραμματίζονται

17.10.2021 | 05:55 Eνσωμάτωση

Μετά το πολύ καλό κλίμα που είδαμε στις συναντήσεις που είχε ο Νίκος Δένδιας εδώ στην Ουάσιγκτον, βρίσκονται όπως μαθαίνουμε στα σκαριά και 2 νέες επισκέψεις.

Η πρώτη που θα γίνει και πιο σύντομα είναι αυτή του υπουργού Άμυνας, του Νίκου Παναγιωτόπουλο, που αν πάνε τα πράγματα σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα γίνει μέσα στον Νοέμβρη.

Και φυσικά είναι μια επίσκεψη που θα παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς ο κ. Δένδιας εξέφρασε το επίσημο ενδιαφέρον της Αθήνας για τη συμμετοχή της χώρας για το πρόγραμμα κατασκευής της νέας αμερικανικής φρεγάτας.

Θυμόμαστε όλοι ότι με τα F-35 λόγω αδράνειας είχαμε μείνει έξω και σταθήκαμε τυχεροί που η Τουρκία τα θαλάσσωσε με την απόκτηση των S-400 και δεν κατάφερε να αποκτήσει τα μαχητικά. Οπότε η Ελλάδα δεν θέλει να δει το ίδιο σενάριο να επαναλαμβάνεται και είναι σίγουρα θετικό ότι γίνονται εγκαίρως όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Και φυσικά αναμένεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού που έχει αρχίσει ήδη να δρομολογείται και στόχος είναι να γίνει πριν από την 25η Μαρτίου ώστε να είναι μέσα στο εορταστικό έτος για τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 17/10/2021