Ελλάδα

Επιστρέφει ο δακτύλιος στις 25 Οκτωβρίου – Τι θα ισχύσει

17.10.2021 | 06:05 Eνσωμάτωση

Δραστική μείωση των εξαιρέσεων στις άδειες δακτυλίου που χορηγεί η αστυνομία -κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για μείωση κατά 50%- αποφασίστηκε  για τα νέο καθεστώς του δακτυλίου που θα τεθεί σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου.

Το πόσο δραστική θα είναι η μείωση εξαρτάται από το ποιες άδειες μπορούν να περικοπούν. Οι βουλευτές θα έχουν πλέον πχ μία ή δύο άδειες, αλλά μόνιμοι κάτοικοι, γιατροί και ΑΜΕΑ θα εξακολουθήσουν να έχουν δικαίωμα σε άδεια δακτυλίου.

Παράλληλα παραμένουν σε ισχύ το καθεστώς των μονών – ζυγών ενώ αποφασίστηκε μια μικρή διεύρυνση των κατηγοριών οχημάτων που θα επιτρέπεται να εισέρχονται στο δακτύλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα οχήματα που θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον δακτύλιο κάθε ημέρα είναι όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οχήματα φυσικού αερίου, τα υβριδικά, τα οχήματα με κινητήρα euro 6 καθώς επίσης και όσα ΙΧ διαθέτουν εκ του κατασκευαστή κινητήρα υγραερίου, τα οποία όμως υπολογίζεται ότι είναι ελάχιστα στη χώρα.

Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ΙΧ που κυκλοφορούν σήμερα στην Αττική φτάνει τα 2,3 εκατομμύρια. Από αυτά ηλεκτρικά, φυσικού αερίου και υβριδικά είναι τα 7.654 οχήματα. Παράλληλα εκτιμάται ότι τα οχήματα με κινητήρες euro 6 (χαμηλών ρύπων) είναι κάτω από 300.000 οχήματα στην Αθήνα.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 17/10/2021