Πολιτική

«Ποιος φταίει που βουλιάξαμε;» – Πολιτική αντιπαράθεση για την κακοκαιρία «Μπάλλος»

16.10.2021 | 08:58 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» είχαν στο MEGA Σαββατοκύριακο οι βουλευτές Άννα Ευθυμίου (ΝΔ) και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ).

«Ζήσαμε εξαιρετικές συνθήκες. Ενεργοποιήθηκαν τα ενιαία συνοντινιστικά κέντρα σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Και άκουσα και τον κ. Λέκκα που είπε ότι υπήρχε μια συντεταγμένη πολιτική προστασία» σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

«Είδαμε κακές εικόνες που αναδεικνύουν παθογένειες χρόνων. Υπάρχουν κακές υποδομές. Κάποιος δεν κάνει καλά την δουλειά του. Υπάρχουν τα φρεάτια που δεν έχουν καθαριστεί και αυτό είναι ένα θέμα» πρόσθεσε.

Ακόμα, η κ. Ευθυμίου έκανε λόγο ότι έγιναν επανειλημμένες συσκέψεις, ενώ όπως είπε «δεν ξέραμε το εύρος της κακοκαιρίας».

Από την πλευρά της, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση.

«Το επιτελικό κράτος, αφού κατέρρευσε στο δράμα των πυρκαγιών τον Αύγουστο, κατέρρευσε ξανά στις πλημμύρες. Προφανώς για τη ΝΔ υπερισχύει μια επικοινωνιακή προσέγγιση των πραγμάτων. Νόμιζε ο κ. Μητσοτάκης ότι με την πανηγυρική σύσταση ειδικού υπουργείου, με έναν καθ’ όλα συμπαθή πρώην επίτροπο τον κ. Στυλιανίδη και με το να στέλνουν το 112 λύνεται το θέμα» σημείωσε.

«Δεν αρκούν τα ωραία λόγια, υπάρχουν σαφείς ευθύνες. Δεν μπορεί κάθε φορά που βρέχει να ζούμε τέτοια γεγονότα» συμπλήρωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 16/10/2021