Ελλάδα

Τα απίστευτα κλικ του «Μπάλλου»

15.10.2021 | 18:14 Eνσωμάτωση

Τα φωτογραφικά καρέ της κακοκαιρίας καθηλώνουν και ταξιδεύουν τις τελευταίες ώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτυπώνουν την ένταση των φαινομένων και τα λάθη, που για ακόμα μία φορά έφεραν σκηνές χάους στην Αττική, στην Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της επαρχίας. Με δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, άλλους να εξαφανίζονται από την μια στιγμή στην άλλη και τις ζημιές να διαδέχονται από χθες το πρωί, η μία την άλλη.

Μία γυναίκα στον Κολωνό, που προσπαθεί να φτάσει στη δουλειά της πάνω σε κανό. Οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή πλημμύρισαν μετά από λίγες μόνο ώρες βροχής και η κυκλοφορία ήταν από δύσκολη έως αδύνατη. Όπως συνέβη και στην Χαμοστέρνας, με οδηγούς και πεζούς να σταματούν και κάποιους να προσπαθούν μάταια στα τυφλά να καθαρίσουν τα φρεάτια.

Ανάλογες εικόνες σε δρόμους του Νέου Κόσμου, με οδηγούς οχημάτων ακόμα και ποδηλάτων όπως βλέπουμε να ζουν στιγμές αγωνίας, στην Καλλιθέα με υπόγεια γκαράζ να έχουν γεμίσει λασπόνερα και τους μαθητές νηπιαγωγείων να βγαίνουν από αίθουσες όπως αυτή… Λίγο πιο κάτω ο Κηφισός έχει φουσκώσει επικίνδυνα.

Τα ακόμα χειρότερα όμως έμελλε να έρθουν λίγο αργότερα. Στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, αυτό το λεωφορείο βρέθηκε όχι μόνο να βάζει νερά αλλά να χάνεται λίγο αργότερα μέσα σε αυτά, κάτω από γέφυρα στο ύψος του ιδρύματος Νιάρχος. Αυτή η εικόνα με τους επιβάτες του να σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα για να βγουν αλώβητοι ντύνει από χθες τα σχετικά αφιερώματα των μεγαλύτερων και πιο έγκυρων διεθνών ΜΜΕ.

Κάποιοι τηλεφωνούν και προσπαθούν να σώσουν τα υπάρχοντά τους και άλλοι κοιτούν από απόσταση ασφαλείας τις εικόνες όταν το θρίλερ που εκτυλίχθηκε είχε ολοκληρωθεί.

Σε κατάσταση σοκ και ο οδηγός λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη, που ξαφνικά αισθάνθηκε να ανοίγει ο δρόμος και να καταπίνει το βαρύ όχημα. Και εδώ ευτυχώς, δεν σημειώθηκε τραυματισμός. Όπως συνέβη και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Κέρκυρας.

Η κακοκαιρία στο νησί ξήλωσε ΑΤΜ, παρέσυρε αυτοκίνητα δεκάδες μέτρα μακριά από τα σημεία που βρίσκονταν παρκαρισμένα και έριξε εξωτερικούς τοίχους σε σχολεία με ορισμένα θρανία, να χάνονται κάτω από τα μπάζα.

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα και σε αυτή την πολυκατοικία στο Χαλάνδρι, όταν κατέρρευσε ένα ολόκληρο μπαλκόνι στον 4ο όροφο. Με πολιτικούς μηχανικούς που έσπευσαν στο σημείο, να διαπιστώνουν πως υπήρξε κακοτεχνία και πως η πτώση δεν σχετίζεται με το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Οι εικόνες της πρώτης ισχυρής κακοκαιρίας του Φθινοπώρου, συνεχίζουν να εκπλήσσουν και να δείχνουν πως από καθαρή τύχη σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/10/2021