Καιρός

Συνεχίζεται η επέλαση του «Μπάλλου» – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

14.10.2021 | 13:37 Eνσωμάτωση

Την Παρασκευή θα συνεχίσει ο Μπάλλος την επέλασή του σε όλη τη χώρα.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα για δεύτερη μέρα και εν δυνάμει επικίνδυνα σε αρκετές περιοχές, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα είναι υπαρκτός και για την περιοχή της Εύβοιας και για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε αρκετές περιοχές με καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Μάλιστα στη Πελοπόννησο, ισχυρές βροχοπτώσεις θα σαρώνουν τις παράκτιες περιοχές για αρκετές ώρες, και θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν τα 9-10 μποφόρ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της ημέρας

Από το απόγευμα στα βορειοδυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται , όμως θα συνεχιστούν στην υπόλοιπη χώρα οι ισχυρές βροχές και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα πλησιάσει τους 13-15 στα βόρεια, 21 στα δυτικά, 20 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο θα δούμε μέγιστες από 20 βαθμούς στα βόρεια, μέχρι 24 στα νότια, τοπικά 26 βαθμούς στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε θυελλώδεις εντάσεις στα πελάγη 7-8 μποφόρ, στα νότια 9-10 μποφόρ κατά τη διάρκεια των φαινομένων. Στα βόρεια, δηλαδή στο βόρειο Αιγαίο και στο βόρειο Ιόνιο θα πνέει σφοδρός βοριάς, με νοτιάδες στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές.

Στην Αττική από το πρωί θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα-βράδυ. Τα φαινόμενα ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες, θα είναι πιθανόν επικίνδυνα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-20 βαθμούς, με νότιο άνεμο 6-8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τα έντονα φαινόμενα να επιμένουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στην Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-13 , βορειοδυτικοί άνεμοι στο Θερμαϊκό 5-7 μποφόρ.