Πολιτική

Τριαντόπουλος – Έγινε προτεραιοποίηση των περιοχών, όμως οι εκτάσεις είναι τεράστιες

11.10.2021 | 18:00 Eνσωμάτωση

Για τη μεγάλη καθυστέρηση στα αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκες περιοχές -όπως η Εύβοια- μίλησε στο LIVE NEWS ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος «από την πρώτη στιγμή έχουμε εφαρμόσει με εντατικούς ρυθμούς αποκατάστασης και ένα σχέδιο αντιπλημμυρικών έργων».

«Αυτό υπό άλλες συνθήκες γινόταν μετά από ένα έτος, πλέον έχουμε προχωρήσει όλες τις μελέτες εδώ και εβδομάδες στις ορεινές περιοχές και αυτή τη στιγμή στην Εύβοια βρίσκονται πάνω από 700 εργάτες και περίπου 16 δασικούς συνεταιρισμούς» σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Για το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα ήθελαν οι κάτοικοι, ο Χρήστος Τριαντόπουλος υπογράμμισε ότι αυτό είναι «πολυπαραγοντικό ζήτημα, με μια σειρά από συνθήκες και καταστάσεις».  «Ξέραμε ότι είχαμε μπροστά μας κάτι τέτοιο και γι’ αυτό το λόγο εντατικοποιήσαμε τις διαδικασίες» πρόσθεσε ο αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Μιλώντας για το παράδειγμα της Κύπρου και την αποφυγή εκεί των πλημμυρών μετά τις πυρκαγιές, ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι οι ίδιες μελέτες έχουν γίνει και εδώ. «Έχει γίνει προτεραιοποίηση γιατί οι εκτάσεις είναι τεράστιες» ανέφερε χαρακτηριστικά, με τους φορείς σε συνεργασία με την πολιτεία να ορίζουν τα σημεία που υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι.

«Ως χώρα δουλεύουμε νυχθημερόν για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο που θα προκύψει για τους πολίτες και να ενισχύσουμε τη δημόσια ασφάλεια» κατέληξε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι σε προηγούμενες περιπτώσεις τα έργα ξεκινούσαν μετά από ένα και πλέον έτος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/10/2021