Καιρός

Βροχερή η νέα εβδομάδα – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

10.10.2021 | 13:35 Eνσωμάτωση

Τη Δευτέρα, τις πρώτες πρωινές ώρες, έντονες βροχές αναμένονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία. Όσον αφορά τα δυτικά, οι ισχυρές βροχές θα έχουν την τάση να περιορίζονται μετά το μεσημέρι σταδιακά νοτιότερα, στη δυτική Πελοπόννησο και το απόγευμα να υποχωρήσουν αρκετά σε ένταση.

Ωστόσο θα συνεχιστούν οι βροχές και στο Ιόνιο και στα δυτικά, με μικρότερη ένταση και το βράδυ.

Στο άλλο κομμάτι της κακοκαιρίας, το πιο κεντροβόρειο, αναμένεται ένα σύμπλεγμα καταιγίδων μεταξύ των πιο παραθαλάσσιων περιοχών της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Χαλκιδικής. Αυτή η λαίλαπα καταιγίδων θα κινηθεί αργά ανατολικότερα επηρεάζοντας την Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και το απόγευμα πρόσκαιρα θα υποχωρήσει.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 19 – 21 βαθμούς στα βόρεια, 23- 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. Σε μικρή άνοδο οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου, με 25 στα βόρεια και 30αρια στα νότια, τοπικά 31 στη Ρόδο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε δυτικές διευθύνσεις 4 – 6 μποφόρ και στο Αιγαίο στα βόρεια, βορειοανατολικοί λίγο ενισχυμένοι το πρωί, μέχρι 7 μποφόρ, βορειοδυτικοί στα Δωδεκάνησα 3 – 5 μποφόρ και μέχρι 6 τοπικά οι νοτιάδες στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές από νωρίς το πρωί, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα δυτικά του νομού και βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 – 25 και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 – 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 – 19 και οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 – 5 το πρωί και 6 μποφόρ.

Την Τρίτη αναμένονται βροχές στη δυτική Ελλάδα, με καταιγίδες στα βορειοανατολικά και στο ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες το απόγευμα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα προς την Τουρκία και θα σταματήσουν.

Από το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές, οι οποίες σταδιακά τη νύχτα θα μετακινηθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας την Πέμπτη όλη τη χώρα.