Ελλάδα

Βιτριόλι – Τι αναζητούσε η κατηγορούμενη πριν & μετά την επίθεση στην Ιωάννα

10.10.2021 | 06:56 Eνσωμάτωση

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την απολογία της 35χρονης που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η 35χρονη σχεδίαζε με κάθε λεπτομέρεια την κάθε της κίνηση. Οι αρχές βρήκαν εφαρμογή παρακολούθησης στο κινητό της κατηγορούμενης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η 35χρονη Έφη παρακολουθούσε την Ιωάννα 1,5 χρόνο πριν την επίθεση.

Φρίκη προκαλούν οι αναζητήσεις της 35χρονης μετά την επίθεση. Τα στοιχεία μαρτυρούν πως η 35χρονη έψαχνε που να βρει υδροκυάνιο, τι προκαλεί το έμφραγμα και σε πόση ώρα δρα η ατροπίνη.

«Σε πρώτο βαθμό η καταδίκη της κατηγορούμενης θα είναι για απόπειρα αυτοκτονίας. Ίσως να είναι η απόφαση που θα καταπραϋνει την οργή. Πιστεύω πως σε δεύτερο βαθμό αργότερα η καταδίκη θα είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Θεωρώ ότι η ποινή θα κινηθεί γύρω στα 15 εάν η ποινή είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ 10 έτη για βαριά σκοπούμενη βλάβη. Πιστεύω το δικαστήριο θα εξαντλήσει όλη του την αυστηρότητα», δήλωσε ο Γιάννης Γλύκας, πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων

«Δεν συναισθάνεται τη θέση της Ιωάννας που είναι σε δύσκολη θέση. Έχει χτίσει ενδεχομένως μία δική της πραγαμτικότητα, όπου εκείνη είναι το θύμα και κατηγορεί την Ιωάννα», είπε η ψυχολόγος Μαρία Λάιου.

Η δράστις ήταν ένα πρ΄σοωπο που δύσκολα πήγαινε το μυαλό σου ότι θα έκανε τέτοια ενέργεια. όμως η αστυνομία έφτασε στην Έφη. Έχει μάι επιθετικότητα και εμμονή, δεν ξέρω αν είναι για την Ιωάννα ή τον άνδρα που διεκδικούσε», δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 10/10/2021