Κόσμος

ΗΠΑ – Στις 23 Οκτωβρίου η επίσκεψη Βαρθολομαίου – Θα συναντήσει τον Μπάιντεν

10.10.2021 | 06:10 Eνσωμάτωση

Από 23 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ, όπως επίσημα ανακοινώθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το πρόγραμμα της πατριαρχικής επίσκεψης, που θα είναι η πρώτη στη χώρα ύστερα από δώδεκα χρόνια, θα ανακοινωθεί όταν πάρει την τελική μορφή του, ωστόσο η επίσκεψη θα αποτελέσει το έναυσμα για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το 1922.

Μάλιστα, η επίσκεψη συμπίπτει με την 30ή επέτειο της εκλογής του στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Ως προς την επίσκεψη, όπως έχει αναφέρει σε εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη θα γίνει στην Ουάσιγκτον με τις ανώτατες διπλωματικές και εκκλησιαστικές τιμές, ενώ στο πρόγραμμα είχαν συμπεριληφθεί επισκέψεις στις μητροπόλεις του Πίτσμπουργκ και του Σικάγου, και μια οικουμενική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ, στην πολιτεία της Ιντιάνα. Βεβαίως, το τελικό πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει.

Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στη Νέα Υόρκη, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την ημέρα της 30ής επετείου της ενθρόνισής του, θα τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Ελληνικό χρώμα στον μαραθώνιο της Βοστώνης

Ελληνικό στοιχείο θα έχει ο μαραθώνιος της Βοστώνης, ο οποίος αναμένεται στην Πολιτεία των ΗΠΑ.

Στη μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση, η Ελλάδα στέλνει επιχρυσωμένα κλαδιά ελιάς από τον Μαραθώνα, με τα οποία στέφονται οι νικητές στο τέλος του δρόμου.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 10/10/2021