Κόσμος

Αυστρία – Παραιτήθηκε ο Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς

10.10.2021 | 06:53 Eνσωμάτωση

Την παραίτησή του υπέβαλε αργά χθες το βράδυ ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, μετά την έρευνα για διαφθορά που ξεκίνησε εναντίον του.

Ο Κουρτς ερευνάται για την χρήση δημόσιου χρήματος με στόχο να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη από τα ΜΜΕ και να χρηματοδοτήσει εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις το διάστημα 2016 – 2018 όταν ήταν ΥΠΕΞ με στόχο να γίνει καγκελάριος.

Ο ίδιος αρνείται ότι έχει κάνει όσα του προσάπτουν και επιμένει να παραμείνει πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος και βουλευτής, ενώ πρότεινε τη θέση του καγκελαρίου να αναλάβει ο μέχρι τώρα ΥΠΕΞ.

Το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Πράσινοι και ο αντικαγκελάριος που προέρχεται από αυτούς, είπαν ότι θα ήθελαν να συνεργαστούν με τον συγκεκριμένο στη θέση του καγκελαρίου.

Επεισόδια σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών στη Ρώμη

Με κανόνια νερού και δακρυγόνα προσπάθησε να σταματήσει η ιταλική αστυνομία εκατοντάδες αντιεμβολιαστές που διαδήλωσαν χθες το απόγευμα εναντίον της υποχρεωτικότητας του πράσινου πιστοποιητικού για όλους τους εργαζόμενους στη χώρα, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Μια ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκαν από τους άλλους και κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην προσπάθειά τους να εισβάλλουν στο γραφείο του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Μια δεύτερη ομάδα επιχείρησε να εισβάλει στα γραφεία του μεγαλύτερου συνδικάτου εργαζομένων. Ανάμεσά τους υπήρχαν πολλοί ακροδεξιοί. Περίπου 10.000 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Το πιστοποιητικό, θα αποδεικνύει εάν κάποιος έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, έχει αρνητικό τεστ ή νόσησε πρόσφατα.

Ποτάμια λάβας «καταπίνουν» εκτάσεις στη Λα Πάλμα

Δέος προκαλούν οι εικόνες από το νησί Λα Πάλμα, καθώς συνεχίζεται η δραστηριότητα του ηφαιστείου Κουμπρε Βιέχα που ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου.

Τις τελευταίες ημέρες οι εκρήξεις είναι συνεχείς και η λάβα κατέστρεψε τουλάχιστον 4 χωριά και σχεδόν 1,150 κτίρια. Περίπου 6.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 10/10/2021