Καιρός

Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

08.10.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Το Σάββατο θα διατηρηθεί ο πιο βελτιωμένος καιρός στην περιοχή των Δωδεκανήσων με περισσότερο ήλιο και υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως θα δούμε και στη συνέχεια του δελτίου.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα κυλήσει σε άκρως φθινοπωρινό μοτίβο, με βροχές, οι οποίες στο Αιγαίο θα είναι πιο εξασθενημένες και τοπικές. Καταιγίδες εν δυνάμει ισχυρές ωστόσο προβλέπονται για άλλη μια ημέρα στο Ιόνιο και στα δυτικά , όπως και στα ανατολικά ηπειρωτικά, και κυρίως στα πιο παραθαλάσσια τμήματα. Μέχρι το βράδυ σημαντική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Το μεσημέρι στα βόρεια το θερμόμετρο θα φτάσει τους 18 βαθμούς, 21-22 στα κεντρικά και δυτικά και μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου στην Πελοπόννησο. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν από 23 στα βόρεια μέχρι 28 βαθμούς στα νότια.

Οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις και στο Ιόνιο και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο με ένταση 3-5 μποφόρ. Βόρειοι στο Αιγαίο 3-5 , ισχυροί στα βόρεια μέχρι 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι και έπειτα, ίσως λίγο πιο δυνατές στα βόρεια του νομού, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-24 και οι άνεμοι βόρειοι, θα στραφούν σε νοτιάδες 3-4 μποφόρ.

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο έντονες το πρωί και αργά τη νύχτα και ιδιαίτερα στο Θερμαϊκό στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-18 βαθμούς, με βορειοανατολικό άνεμοι 3-5 , στα ανοιχτά και 6 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 08/10/2021