Ελλάδα

Reuters – Στην Εύβοια αγωνίζονται με τον χρόνο για τα αντιπλημμυρικά έργα

08.10.2021 | 07:01 Eνσωμάτωση

Οδοιπορικό στη Βόρεια Εύβοια, όπου τα συνεργεία καταβάλουν υπερπροσπάθεια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές ώστε να «οχυρώσουν» τις πόλεις και τα χωριά εν όψει του χειμώνα, έκανε το πρακτορείο Reuters.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

«Δίνεται μεγάλη μάχη με το χρόνο. 16 συνεταιρισμοί δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πάμε πολύ γρήγορα, όμως πρέπει να μας βοηθήσει και λίγο ο καιρός. Έχουν έρθει αρκετοί συνεταιρισμοί από τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι άνθρωποι έμπειροι που έχουν ξαναδουλέψει σε τέτοια έργα. Πληρώνονται από το δασαρχείο. Όμως η έκταση είναι πολύ μεγάλη και γίνεται υπερπροσπάθεια», είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πλήρη εξέλιξη με τα αντιδιαβρωτικά έργα, σε λίγες ημέρες θα δημοπρατηθεί και το πρώτο αντιπλημμυρικό από το δασαρχείο. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει ο καιρός και δε θα έχουμε άλλες καταστροφές. Μέχρι στιγμής δεν έχει ρίξει δυνατές βροχές. Σήμερα περιμένουμε δυνατή βροχή το απόγευμα. Μέχρι τώρα είναι σύμμαχος ο καιρός», συνέχισε ο ίδιος.

«Κινούνται όλα πολύ γρήγορα. Όσοι έχασαν τα σπίτια τους μένουν σε συγγενείς, οι περισσότεροι. Τώρα περιμένουμε να ολοκληρωθεί και η διαδικασία με τις κατεδαφίσεις, και να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση και η επιστροφή των ανθρώπων αυτών στα σπίτια τους», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 08/10/2021