Ελλάδα

Σέρρες – Τοποθετούνται κάμερες σε είσοδο χωριού μετά από απανωτές διαρρήξεις

07.10.2021 | 06:11 Eνσωμάτωση

Το χωριό Άγιο Πνεύμα στις Σέρρες παίρνει έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των απανωτών διαρρήξεων του τελευταίου διαστήματος. Το συγκεκριμένο χωριό ανήκει στον Δήμο Εμμανουήλ Παπά, ενώ την πρόθεση των κατοίκων ανακοίνωσε ο πρόεδρος του χωριού, Δημήτρης Αρναούτογλου, ο οποίος μίλησε σχετικά στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Το χωριό έχει 800 – 850 κατοίκους το χειμώνα. Με τις κάμερες θα μπορούμε να τσεκάρουμε ό,τι περίεργο μπορεί να συμβεί. Στο χωριό μπαίνουν διάφοροι. Το προηγούμενο δεκαπενθήμερο μπήκαν σε 4 – 5 σπίτια. Η πρωτοβουλία για τις κάμερες είναι ιδιωτική, και θα βρίσκονται σε διάφορα σπίτια στις εισόδους του χωριού. Οι κάτοικοι φυσικά και συμφωνούν, μας έχουν ρημάξει οι διαρρήξεις. Νομίζω αυτό θα είναι μια λύση», εξήγησε ο κ. Αρναούτογλου.

Στόχος διαρρηκτών εδώ και καιρό

Το τελευταίο διάστημα οι δράστες «χτυπούν» συνήθως το Σαββατοκύριακο και ώρες που οι ένοικοι λείπουν από τα σπίτια τους. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι καθώς όπως φαίνεται το χωριό τους είναι στόχος εδώ και πολύ καιρό.

Ο πρόεδρος του Αγίου Πνεύματος ζητά από τους κατοίκους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούν, μιας και οι εκκλήσεις για ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή δεν έχουν εισακουστεί μέχρι σήμερα.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 07/10/2021