Ελλάδα

Επίθεση στο Νέο Ηράκλειο – 36 μήνες φυλακή με αναστολή στον 30χρονο χρυσαυγίτη

07.10.2021 | 06:26 Eνσωμάτωση

Ποινή φυλάκισης 36 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον 30χρονο ο οποίος συνελήφθη για τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή για δυο από τους παθόντες, διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη οπλοκατοχή χωρίς ελαφρυντικά.

Αντίθετα, το δικαστήριο τον απάλλαξε από την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του κατηγορουμένου για όλα τα αδικήματα που αντιμετώπιζε.

Ζήτησε συγγνώμη

Μετά την έκδοση της απόφασης ο 30χρονος κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη, λέγοντας «δεν ήταν πρόθεση μου να γίνει οτιδήποτε και ζητώ συγγνώμη» με ένα από τα θύματα να φωνάζει «με τσάκισε στο ξύλο όμως».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν τα θύματα που δέχθηκαν την επίθεση των χρυσαυγιτών και περιέγραψαν καρέ-καρέ τι συνέβη, αναγνωρίζοντας τον 30χρονο ως μία εκ των ηγετικών μορφών της επίθεσης που δέχθηκαν.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά η δημοσιογράφος Αφροδίτη Φράγκου, που βρισκόταν στο σημείο και δέχτηκε και η ίδια επίθεση.

«Οι ισχυρισμοί του ήταν οι γνωστοί, τους έχουμε ακούσει και από τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Είναι εξοργιστικό ότι είναι ελεύθερος. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι σε άλλη φάση και πριν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής δε θα είχαμε μια τόσο γρήγορη καταδίκη ενός φασίστα που έκανε επίθεση, ούτε θα βλέπαμε τέτοιες ποινές. Τη δράση του πριν την επίθεση δεν την ήξερα, έμαθα μετά. Από τον τρόπο που έδρασε η συγκεκριμένη ομάδα είναι εμφανές ότι πρόκειται για το modus operandi της Χρυσής Αυγής», σημείωσε σχετικά η δημοσιογράφος Αφροδίτη Φράγκου.

«Ξεκίνησαν όλοι μαζί την επίθεση και κάποια στιγμή ακούγεται παράγγελμα να δοθεί τέλος και μέσα σε 4-5 λεπτά είχαν αποχωρίσει όλοι μαζί», πρόσθεσε η ίδια.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 07/10/2021