Ελλάδα

Μαρία Καλοφώνου – Η Ιωάννα δεν κάνει δράματα στη δίκη, αλλά πονάει ψυχικά

06.10.2021 | 09:08 Eνσωμάτωση

«Ήταν σημαντικό να μεταφερθεί σωστά η εικόνα στα δικαστήριο. Αλλά είναι δύσκολο, γιατί είναι καταστάσεις που δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος αν δεν τις ζήσει» δήλωσε στο MEGA Καλημέρα η Μαρία Καλοφώνου, η πλαστική χειρουργός της Ιωάννας, που κατέθεσε χθες στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι.

«Ο πόνος της στιγμής που καίγεται ο άνθρωπος είναι τεράστιος. Μπορεί να είχε λιποθυμήσει από τον πόνο. Αν δεν είχε αντιδράσει σωστά η Ιωάννα και δεν είχε πάει στο φαρμακείο, θα μπορούσε να υπάρξει τραγική κατάληξη» πρόσθεσε η γιατρός, ενώ υπογράμμισε ότι οι ερωτήσεις που δέχθηκε στο δικαστήριο σχετίζονταν με το πόσο κινδύνεψε η ζωή της Ιωάννας.

Σχετικά με την στάση της Ιωάννας στο δικαστήριο, τόνισε πως ήταν αξιοπρεπής. «Η Ιωάννα συμπεριφέρθηκε με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα στο δικαστήριο. Επειδή δεν κάνει δράματα δεν σημαίνει ότι δεν πονάει η ψυχή της. Το γεγονός ότι είναι στο δικαστήριο καθημερινά δείχνει ότι είναι ένας άνθρωπος που παλεύει».

Η προσπάθεια

Η Μαρία Καλοφώνου αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλει η Ιωάννα.

«Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να δώσουμε τη σωστή διάσταση ώστε να συνηθίσει την ιδέα τι συμβαίνει. Δεν της είπαμε ψέματα, αλλά δεν τις δώσαμε και την πληροφορία της εικόνας. Ήταν πολύ πειθαρχημένη, ζητούσε να μάθει. Δεν δοκίμασε να δει το πρόσωπό της σε στιγμή που δεν θα μπορούσε. Προσπαθούσε να προστατέψει την μητέρα της. Όταν κάναμε αλλαγές, έψαχνε να δει αν μπορεί να φύγει η μητέρα της, για να προστατεύσει την ψυχική υγεία και εκείνης».

Μάλιστα, όπως είπε, η ψυχολογία του θύματος άλλαξε άρδην από τη στιγμή που έμαθε ότι συνελήφθη η δράστρια. «Πριν ήταν ένας άνθρωπος χαμένος που δεν καταλάβαινε τι έγινε».

Τέλος, η κ. Καλοφώνου, σημείωσε πως ο δρόμος για την αποκατάσταση της Ιωάννας είναι μακρύς, καθώς επίκεινται πολλά χειρουργεία.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Καλημέρα - 06/10/2021