Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – Συγκλονιστικές οι καταθέσεις των γιατρών – Πρόσωπο με πρόσωπο με την «πέτρα» του σκανδάλου

06.10.2021 | 06:05 Eνσωμάτωση

Συγκλονιστικές ήταν οι καταθέσεις του ιατροδικαστή αλλά και των γιατρών που περιέθαλψαν την Ιωάννα τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι. Από το βήμα του δικαστηρίου γιατρός περιέγραψε πως τα εγκαύματα της Ιωάννας έφταναν της 400 βαθμούς κι ότι αν δεν είχε πάει στο φαρμακείο θα είχε πεθάνει.

Τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία της Ιωάννας που θα την ακολουθούν σε όλη της τη ζωή σκιαγράφησαν στις καταθέσεις τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι γιατροί που ανέλαβαν την φροντίδα της. Άπαντες κατέθεσαν πως η Ιωάννα θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή της από την επίθεση με το βιτριόλι.

Για πρωτόγνωρο περιστατικό έκανε λόγο ο γιατρός που περιέθαλψε πρώτος την Ιωάννα.

Πεπεισμένος ότι η ρίψη της κατηγορουμένης ήταν ευθεία εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής που εξέτασε την Ιωάννα.

Πρόσωπο με πρόσωπο με την «πέτρα» του σκανδάλου

Πρόσωπο με πρόσωπο για πρώτη φορά με την Ιωάννα Παλιοσπύρου βρέθηκε στην αίθουσα του Δικαστηρίου ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να είναι η «πέτρα» του σκανδάλου και είχε περιστασιακή σχέση, όπως ο ίδιος κατέθεσε, με την κατηγορούμενη.

Ο εισαγγελέας κάλεσε την Ιωάννα Παλιοσπύρου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. «Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω δια ζώσης. Υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις. Θυμάμαι ότι επανερχόταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την Έφη και θεωρώ ότι ο ίδιος είχε καταλάβει, αλλά επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα».

Η σχέση του με την κατηγορούμενη

Ο 40χρονος περιέγραψε τη σχέση του και με τις δύο γυναίκες. «Με την κατηγορούμενη είχαμε μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε περιστασιακά ερωτική. Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη, ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα, από το Γενάρη μέχρι το συμβάν, είχαμε βρεθεί μια φορά», ανέφερε ο 40χρονος, επιμένοντας ότι γνωρίστηκαν σε κοινή παρέα.

«Την Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει δια ζώσης. Πριν από 4 χρόνια, της είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή, γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι αντάλλαξαν εντελώς τυπικά μηνύματα.

«Υπήρξε ένα αίτημα φιλίας από εμένα, μου είπε ότι διεγράφη η διαδικασία και τη ρώτησα γιατί, μου είπε για μια συνεπωνυμία. Μου είπε ότι κάποια ενδιαφέρεται για μένα. Στη συνομιλία που είχα με την παθούσα, αναφέρθηκε το όνομα της κατηγορούμενης στο πλαίσιο του αν είναι κοινή μας γνωστή.

«Σοκαριστικό και πρωτόγνωρο»

Αναφερόμενος στην επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι το άκουσε πηγαίνοντας στη δουλειά του.

«Για την επίθεση σε βάρος της παθούσας άκουσα πηγαίνοντας στη δουλειά και μάλιστα το σχολιάσαμε με ένα συνάδελφο. Ήταν σοκαριστικό και πρωτόγνωρο και μας θύμισε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, που περιέγραφαν τέτοιες καταστάσεις. Δεν πήγε ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να είναι κάποιος από τον περίγυρο μου».

Απόστολος Λύτρας – «Όλοι οι γιατροί ήταν ξεκάθαροι ότι το βιτριόλι σκοτώνει»

«Ήταν ξεκάθαροι όλοι οι γιατροί ότι το βιτριόλι σκοτώνει», σημείωσε ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, κατά την έξοδό του από το δικαστήριο μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης για την επίθεση με βιτριόλι.

Όπως σημείωσε ο κ. Λύτρας, «η Ιωάννα ήταν πάρα πολύ τυχερή γιατί κατάφερε και πήγε στο φαρμακείο όπου ξεπλύθηκε αμέσως με νερό και μπόρεσε και πήγε στο νοσοκομείο. Διαφορετικά είπαν όλοι οι γιατροί ότι οι πιθανότητες ήταν να μη ζήσει».

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Λύτρα:

«Η σημερινή ημέρα ήταν μέρα που εξετάστηκαν οι άνθρωποι οι οποίοι περιέθαλψαν την Ιωάννα. Αυτό που ανέφεραν και είναι συγκλονιστικό είναι ότι με βάση τα ευρήματα που υπάρχουν σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορούμενη έκανε μετάγγιση του θειικού οξέος δηλαδή πήρε δυο συσκευασίες και τις ένωσε σε μια η οποία είχε πολύ μεγάλο στόμιο διότι στην αγορά πωλείται με μικρό στόμιο για αυτό πέτυχε με μια και μόνο ρίψη το συγκεκριμένο έγκλημα. Τώρα ήταν ξεκάθαροι όλοι ότι το βιτριόλι σκοτώνει.

Σε αυτή την ποσότητα, σε αυτή την πυκνότητα και μάλιστα χαρακτηριστικά είπαν όλοι ότι η Ιωάννα ήταν πάρα πολύ τυχερή γιατί κατάφερε και πήγε στο φαρμακείο όπου ξεπλύθηκε αμέσως με νερό και μπόρεσε και πήγε στο νοσοκομείο. Διαφορετικα είπαν όλοι οι γιατροί ότι οι πιθανότητες ήταν να μη ζήσει. Από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας σε συνδυασμό με την κατάθεση του ιατροδικαστή νομίζω ότι δεν μένει σε κανέναν η παραμικρή αμφιβολία ότι δεν είχε πρόθεση να την βλάψει και να της κάνει μια ζημιά αλλά να την θανατώσει».

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 06/10/2021