Ελλάδα

Σούρας για βιτριόλι – Δημιουργημένη δολοφόνος η δράστρια – Δεν θα πει συγγνώμη

03.10.2021 | 08:21 Eνσωμάτωση

Ως δημιουργημένη και δυνάμει δολοφόνο, μια «ηρωϊδα» του κακού χαρακτήρισε στο MEGA Σαββατοκύριακο την δράστρια της επίθεσης με το βιτριόλι ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

Ο κ. Σούρας εξήγησε ότι δράστρια δεν ζητά συγγνώμη γιατί… δεν υπάρχει αυτή η λέξη μέσα της.

«Η συγγνώμη δείχνει συναίσθημα και τύψεις. Ότι έχεις καταλάβει τι έχεις κάνει και έχεις ενοχές. Η Έφη είναι δημιουργημένη δολοφόνος. Πώς θα πει το συγγνώμη; Άδικα το περιμένουμε. Δεν υπάρχει αυτή η λέξη μέσα της. Ακόμα και αν σκηνοθετημένα δείτε μια άλλη μορφή, είναι πάρα πολύ αργά. Είναι μια δημιουργημένη, δυνάμει δολοφόνος, ηρωίδα του κακού, η οποία κατόρθωσε να ‘’αφαιρέσει’’ μια ψυχή» υπογράμμισε.

Για τον ψυχίατρο, η εμφάνιση της δράστριας στο δικαστήριο και τα «ξέρεις γιατί συνέβη αυτό» και «δεν ήθελα να σε σκοτώσω» που απηύθυνε στην Ιωάννα, αποτελούν «τερτίπια» για να μειώσει την ποινή της.

Τέλος, ο κ. Σούρας εκτίμησε ότι μπορεί η πλευρά της δράστιδος να επικαλεστεί εν συνεχεία ψυχοπαθολογικά προβλήματα.

Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα

«Εξόφθαλμο» χαρακτήρισε ο Γιάννης Μαρακάκης το να εκπροσωπούνται άνθρωποι από δικηγόρους που δεν είναι ούτε μάρτυρες ούτε κατηγορούμενοι στην υπόθεση, εννοώντας τον δικηγόρο του 36χρονου που φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

«Για να φτάσει να δοθεί βήμα στο δικηγόρο ενός εκ των φερόμενων εμπλεκόμενων, σημαίνει ότι όχι μόνο υπάρχει κλίμα, αλλά υπάρχουν ειδήσεις πολύ χρήσιμες για το δικαστήριο» εκτίμησε ο έμπειρος δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μαρακάκη, φαίνεται ότι υπάρχουν στοιχεία «που θα καταδείξουν το μodus operandi της Έφης σε ότι αφορά στην προετοιμασία του εγκλήματος αλλά και για το τι ακολούθησε».

«Να φωτιστεί τι έγινε μετά την πράξη» τόνισε ο δικηγόρος, υπογραμμίζοντας ότι είναι αρκετά δύσκολο να μετατραπεί το κατηγορητήριο από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 03/10/2021