Πολιτική

Δεσποτόπουλος – Η Τουρκία ίσως προκαλέσει «θερμό» επεισόδιο για να τεστάρει την Γαλλία

03.10.2021 | 09:18 Eνσωμάτωση

Η Τουρκία θα προκαλέσει «θερμό» επεισόδιο στην Μεσόγειο εναντίον της Ελλάδος προκειμένου να ελέγξει τις αντιδράσεις της Γαλλίας εκτίμησε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο αναλυτής διεθνών σχέσεων, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Σχολιάζοντας το άτυχη που παραλίγο να προκληθεί σε ελληνοτουρκική αερομαχία την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Δεσποτόπουλος σημείωσε ότι η Άγκυρα «δεν θέλει ατύχημα λόγω επεισοδίου, θέλει ατύχημα λόγω πολιτικής».

«Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Τουρκία να δημιουργήσει μικρής κλίμακας επεισόδιο στη Μεσόγειο για να μετρήσει την αντίδραση της Γαλλίας. Να δει πως θα αντιδράσει η Γαλλία. Γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα έγγραφο, πολιτική διακήρυξη από τις δύο χώρες. Θα θέλει να τεστάρει, εκτός επικράτειας, πώς θα αντιδράσει η Γαλλία» τόνισε.

Όσον αφορά στις διερευνητικές, έκανε λόγο ότι οι Τούρκοι «ξαφνικά τις θυμήθηκαν» για να «μας απειλήσουν ότι θα επαναφέρουν το δόγμα της ‘’Γαλάζιας Πατρίδας’’ και να μας πουν ότι αν συνεχίσουμε τα ενεργειακά μας σχέδια θα τα πούμε τον Νοέμβριο στο πεδίο».

Τέλος, επισήμανε ότι η αγορά από πλευράς Αθήνας αεροπλάνων Rafale και γαλλικών φρεγατών Belhara αποτελεί «θανατηφόρο συνδυασμό» και για αυτό ενοχλείται η Άγκυρα.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 03/10/2021