Πολιτική

Κόντρα Παπαδημητρίου – Σκουρλέτη για τα επεισόδια στην Σταυρούπολη

02.10.2021 | 09:11 Eνσωμάτωση

Αντιπαράθεση για τη βία και τα φασιστικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης είχαν στο MEGA Σαββατοκύριακο οι βουλευτές Μπάμπης Παπαδημητρίου (ΝΔ) και Πάνος Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο κ. Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ κρατάει απόσταση από την βία, σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος των ακροδεξιών ελλοχεύει, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κλείνει το μάτι «στην άλλη βία».

«Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Υπάρχει μια απόσταση απέναντι στην βία, στον ολοκληρωτισμό και στην προπαγάνδιση απάνθρωπων ιδεών και απόψεων. Είναι μια η άποψη. Όποιος και αν είναι ο φορέας που το κάνει αυτό η άποψη παραμένει η ίδια. Η λύση είναι σεβασμός στην λειτουργία των σχολείων, περισσότερη προσοχή στην παιδεία και στο περιεχόμενό της. Υπάρχει ένα πρόβλημα πολιτικό. Παραμένει ο κίνδυνος των ακροδεξιών και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πολιτικά. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα παιδιά αυτά έχουν καταλάβει τι συμβολίζουν με τις χειρονομίες, τις κινήσεις και τις βρισιές τους. Δεν έχουν καταλάβει, θέλει πολύ περισσότερη δουλειά. Θέλει πολύ περισσότερη δουλειά και από την πλευρά της αριστεράς. Βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει το μάτι στην άλλη βία με την έννοια ότι υπάρχει καλή και κακή βία. Δεν υπάρχει. Η βία δεν έχει θέση στα σχολεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κρατά πολιτική δύο αποστάσεων.

«Ο κ. Γεραπετρίτης πριν και ο κ. Παπαδημητρίου τώρα δεν είχαν την άνεση να ονοματίσουν την Χρυσή Αυγή. Βλέπουμε παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά. Εκεί ονοματίζεται η πολιτική στάση των δύο αποστάσεων. Δεν αρκεί να καταγγέλλουμε γενικά και αόριστα την βία. Υπάρχει η καταδικαστέα βία των μπαχαλάκηδων στο γήπεδα αλλά υπάρχει και η βία του φασισμού η οποία έχει ιδεολογικό υπόβαθρο και ευθύνεται για τεράστια εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η ΝΔ ότι χρησιμοποιεί την θεωρία των δύο άκρων και ότι κάνει ανιστόριτες συγκρίσεις «και όλα αυτά γίνονται για να αλιεύει ψήφους για την ακροδεξιά δεξαμενή. Κάποιους τους έβαλε και εντός του οικήματος, κάποιοι έχουν κυβερνητικές θέσεις, κάποιοι είναι και βουλευτές όπως ο κ. Μπογδάνος, τον οποίο χαϊδέψανε»

«Οι καθηγητές να μιλήσουν στα παιδιά, Να χτυπήσουμε τον φασισμό, να χτυπήσουμε τους χρυσαυγίτες. Χθες οι καθηγητές χτυπιόντουσαν με την αστυνομία» απάντησε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ακρίβεια
Όσον αφορά στις αυξήσεις σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ρεύμα, ο κ. Παπαδημητρίου, υποστήριξε ότι θα υπάρξουν πολλά ακόμα μέτρα στήριξης και «έκτακτα μέτρα στον τομέα της ενέργειας».

«Απαιτείται να χρησιμοποιηθούν τα πιο αποτελεσματικά μέτρα. – όπως παρέμβαση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ χαρακτήρισε «στρατηγικό έγκλημα» την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η οποία αποτελεί βραχίονα παρέμβαση της πολιτείας στην ενεργειακή αγορά, και έτσι το πράγμα γίνεται τρομακτικό».

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 02/10/2021