Αθλητικά

Ολυμπιονίκες του Τόκιο – Τιμήθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων

30.09.2021 | 21:09 Eνσωμάτωση

Τους αθλητές που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο τίμησε σήμερα η Βουλή των Ελλήνων σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας. Οι πρωταγωνιστές των ελληνικών επιτυχιών ζήτησαν τη στήριξη των κομμάτων στον αθλητισμό.

O χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος, παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο της Βουλής από τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Τασούλα, στην ειδική εκδήλωση για τους Ολυμπιονίκες του Τόκιο. Τιμήθηκαν επίσης όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που μπήκαν στην οκτάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περασμένου καλοκαιριού.

Εκτός από τον Λευτέρη Πετρούνια και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Τόκιο ζήτησαν μεγαλύτερη στήριξη από τα κόμματα του Κοινοβουλίου στον ελληνικό αθλητισμό. «Όλα αυτά τα παιδιά που βλέπετε, μαζί και εγώ, σπάμε τα πόδια μας και ξεπερνάμε τον εαυτό μας καθημερινά», είπε ο Λοευτέρης Πετρούνιας,  Ολυμπιονίκης στους κρίκους, από το βήμα της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος πρότεινε την επαγγελματική αποκατάσταση των αθλητών υψηλού επιπέδου.
«Να εξασφαλίσουμε την επαγγελματική αποκατάσταση των διακεκριμένων αθλητών μας, όσο αυτοί βρίσκονται ενεργεία». Εκτός από τους αθλητές, τιμήθηκαν και οι προπονητές τους.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 30/09/2021