Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – Επανεκκινεί η δίκη – Γρίφος η στάση της κατηγορουμένης

29.09.2021 | 17:35 Eνσωμάτωση

Η Ιωάννα είναι έτοιμη και αποφασισμένη, στην αυριανή της κατάθεση ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, να μην αφήσει τίποτα στην τύχη.

Η ακροαματική διαδικασία αρχίζει με τη δική της κατάθεση στην οποία, για πρώτη φορά, η Ιωάννα θα περιγράψει αναλυτικά τη μέρα που η ζωή της άλλαξε για πάντα.

«Πρέπει να εξιστορήσει όλα τα γεγονότα στους δικαστές. Της έχω μιλήσει, δε φοβάται τίποτα, είναι απόλυτα προετοιμασμένη», λέει ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος της Ιωάννας

Τι θα κάνει η κατηγορουμένη;

Το εάν αυτήν τη φορά η κατηγορουμένη θα είναι παρούσα στο δικαστήριο, το γνωρίζει για την ώρα μόνο η ίδια. Και είναι μία απόφαση την οποία «ζυγίζει» στο μυαλό της, όπως έκανε και στα μέσα του μήνα, όταν επέλεξε στην έναρξη της δίκης και στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου που την βαρύνει, να μην είναι εκεί.

Τότε, η Ιωάννα, χρησιμοποιώντας λίγες λέξεις αλλά εύστοχες, της είχε απαντήσει.

Η κατηγορούμενη εξακολουθεί να βρίσκεται στον Κορυδαλλό, εκεί όπου είχε μεταφερθεί από τις φυλακές της Θήβας, προκειμένου να βρίσκεται εντός Αθηνών για τη δίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλειστεί στον εαυτό της και δε μοιράζεται τίποτα από τις σκέψεις της. Την πρώτη φορά, παρακολούθησε τα όσα συνέβησαν στη δίκη από την τηλεόραση.

Μένει να φανεί εάν θα κάνει το ίδιο και αύριο, αντλώντας πληροφορίες για τα όσα θα καταθέσει η Ιωάννα, από απόσταση.

«Δεν περιμένουμε να τη δούμε και αν θα έρθει θα έρθει μόνο στην απολογία της», λέει από την πλευρά του, μιλώντας στο MEGA, ο Απόστολος Λύτρας.

Ενδείξεις συνεργών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι συνήγοροι της Ιωάννας, στην υπόθεση υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα και μένει να αποδειχθεί ο βαθμός της συμμετοχής τους στο έγκλημα.

«Η κατηγορούμενη είχε βοήθεια, είχε συνεργούς. Θα ζητήσουμε να κληθούν από το δικαστήριο και να καταθέσουν. Ξέρουμε ότι γνώριζαν αρκετά από τη δράστιδα. Είναι δουλειά του δικαστηρίου να τους καλέσει, αυτό έχει αρμοδιότητα. Εμείς θα το ζητήσουμε», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Η Ιωάννα, και αυτήν τη φορά θα είναι στο δικαστήριο και θα περιμένει να αντικρίσει την κατηγορούμενη. Θέλει ν’ ακούσει από τα χείλη της το γιατί. Ποιος λόγος ήταν τόσο ικανός ώστε να προσπαθήσει να την σκοτώσει. Θέλει να την ακούσει κι ενώπιόν της να το ομολογεί, ελπίζοντας σε μια απάντηση για το τι πραγματικά της «όπλισε» το χέρι.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/09/2021