Καιρός

Συννεφιά και βροχές την Τετάρτη – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

28.09.2021 | 13:26 Eνσωμάτωση

Την Τετάρτη η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές στην κεντροδυτική Μακεδονία και στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, και με πρόσκαιρες καταιγίδες νωρίς το πρωί.

Γενικά θα επικρατήσει αυξημένη κατά διαστήματα συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας και το μεσημέρι αναμένονται βροχές και στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες θα αφορούν περισσότερο περιοχές γύρω από τους ορεινούς όγκους. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά σε πιο πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας και στα νησιά του Ιονίου, από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Περισσότερος θα είναι ο ήλιος νοτιότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς όμως να λείπουν παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε περαιτέρω πτώση. Τιμές κοντά στους 21-23 βαθμούς στα βόρεια, 24 στα κεντρικά και 29 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν από 24 στα βόρεια, μέχρι 29 βαθμούς νοτιότερα.

Οι άνεμοι σε ανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο το βόρειο ρεύμα θα ενισχυθεί λίγο, μέχρι 7 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα και μέχρι 4-6 στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις, όμως τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, και μόνο προς το απόγευμα θα πυκνώσει πρόσκαιρα η συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-26 και οι άνεμοι βόρειοι 5-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται μέτριας έντασης βροχές μέχρι το μεσημέρι, με πρόσκαιρες καταιγίδες νωρίς το πρωί και βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-21 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό ανατολικοί, 3-5 μποφόρ.