Καιρός

Νεφώσεις και τοπικές βροχές την Τρίτη

27.09.2021 | 13:44 Eνσωμάτωση

Την Τρίτη σιγά σιγά απομακρύνεται το καλοκαιρινό σκηνικό των τελευταίων ημερών.

Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Μάλιστα αναμένονται και βροχές. Αρχικά το μεσημέρι τοπικά σε ορεινές περιοχές κατά μήκος του ορεινού ηπειρωτικού κορμού της χώρας. Και από το απόγευμα θα επηρεαστούν τα κεντρικά και βόρεια. Στη βόρεια Ελλάδα, ειδικότερα στα κεντροδυτικά τμήματα της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα στη Μακεδονία και στην ανατολική Θεσσαλία να συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία σε πτώση, το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 27 στα βόρεια, 29-30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 30-31 στα νότια νησιωτικά τμήματα. Θα ακολουθήσει μια φθίνουσα πορεία τις επόμενες μέρες , με περισσότερο όμως κρύο από την Τετάρτη.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί 2-3 μποφόρ. Στο Αιγαίο περιμένουμε βοριάδες, 3-5 μποφόρ στα βόρεια και μέχρι 6 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Στην Αττική περιμένουμε καλό καιρό, με ήλιο και αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-30 βαθμούς και οι άνεμοι βοριάδες 3-5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι πιο συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και το βράδυ θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία από 19-26 και οι άνεμοι σε ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 27/09/2021