Ελλάδα

Μένουμε όρθιοι – Συναυλία στήριξης των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας

27.09.2021 | 06:47 Eνσωμάτωση

Αύριο, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, πραγματοποιείται μια συναυλία στήριξης των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας.

Οι Δήμοι Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μίας μεγάλης συναυλίας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν  με τη μορφή υποτροφίας στα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών και των δύο Δήμων που ξεκινούν τις σπουδές τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ώστε να στηριχτούν ουσιαστικά οι ανάγκες της φοίτησής τους και να ανακουφιστούν με αυτόν τον τρόπο οι οικογένειές τους.

Οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων θα φροντίσουν ώστε, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη μεγάλη αυτή συναυλία, να στηρίξουν με κάθε τρόπο αναγκαιότητες που προέκυψαν από την φυσική και οικονομική καταστροφή της πυρκαγιάς.

«Κάθε φορά που ανακοινώνονται βροχές ως πρόβλεψη καιρού για την βόρεια Εύβοια δεν σταματάμε να κοιτάμε τον ουρανό, γιατί υπάρχει ο φόβος της πλημμύρας» δήλωσε στην Κοινωνία Ώρα MEGA o δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στην συναυλία αλληλεγγύης συμμετέχουν πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες. «Η στήριξη των καλλιτεχνών ήταν άμεση. Με πολλούς είχαμε επαφές από την περιόδο των φωτιών. Η ιδέα της μεγάλης συναυλίας έπεσε στο τραπέζι μόλις ετέθη υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Ο στόχος μας είναι διπλός. Το ”Ολοκαύτωμα” της βόρειας Εύβοιας να μην ξεχαστεί. Και να συγκεντρώσουμε χρήματα, τα οποία θα δοθούν με μορφή υποτροφίας στους πρωτοετείς φοιτητές μας».

«Από την καταστροφή δεν χάθηκαν πολλά σπίτια, δεν είχαμε νεκρούς. Χάθηκαν πάρα πολλές θέσεις εργασίας και μαζί το περιβάλλον, το οποίο ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του τουριστικού μας προϊόντος. Εκτός από οικονομικές και δημογραφικές, οι επιπτώσεις της πύρινης καταστοφής είναι και ψυχολογικές» τόνισε ο δήμαρχος.

Η τιμή των εισιτηρίων κυμαίνονται από 20 έως 150 ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 27/09/2021