Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο των αρχών ιστοσελίδες & προφίλ στο Facebook αντιεμβολιαστών

26.09.2021 | 20:12 Eνσωμάτωση

Το MEGA αποκαλύπτει νέα έγγραφα που δημιουργούν και προωθούν αντιμεβολιαστές μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Τα έγγραφα αυτά που βέβαια δεν έχουν καμία νομική υπόσταση αμφισβητούν την αναστολή εργασίας ενώ χαρακτηρίζουν βασανιστήριο τον εμβολιασμό. Πάντως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως οι υποθέσεις θα πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη.

Δεκάδες έγγραφα, ηχητικά αρχεία και βίντεο κατεβάζουν από τις σελίδες των αντιεμβολιαστων τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Υλικό το οποίο θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται για τη δράση των αρνητών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ποιους παρακολουθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μια ημέρα μετά την εντολή του υπουργού προστασίας του πολίτη ήδη πέντε προφίλ χρηστών αλλά και ομάδων στο facebook έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΛΑΣ.

Επίσης τέσσερα κανάλια στο youtube όπου υπάρχουν βίντεο αρνητών συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα ενώ τουλάχιστον πέντε ιστοσελίδες γίνονται φύλλο και φτερό από τους αρμοδίους αξιωματικούς.

«Η χώρα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, με ασφάλεια, με ενότητα και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε διάφορες ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση και τον παραλογισμό ή και κάθε είδους ιδιοτέλεια, να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μοιράζουν έγγραφα για την αναστολή εργασίας

Οι αρνητές έχουν φτάσει στο σημείο να συντάσσουν έγγραφα χωρίς καμία νομική υπόσταση ακόμη και για την αναστολή εργασίας κάνοντας λόγο για …βασανιστήρια.Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστούν οι διαχειριστές αυτών των λογαριασμών μέσω της διαδικτυακής έρευνας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα και να σταλεί η δικογραφία στις δικαστικές αρχές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/09/2021