Καιρός

Καλοκαιρινός ο καιρός την Κυριακή – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

25.09.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Την Κυριακή συνεχίζεται το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη την επικράτεια και στη νησιωτική χώρα και στα ηπειρωτικά τμήματα, χωρίς βροχές και σχεδόν χωρίς νεφώσεις. Μόνο προς το βράδυ θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα παραμείνουν οι καλοκαιρινές αυτές τιμές σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες λίγο πιο υψηλές από τις μέσες κλιματικές τιμές. Θα προσεγγίσει ο υδράργυρος στα βόρεια τους 30 βαθμούς, 31 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και 30 τοπικά 32 στη δυτική Ελλάδα. Σε μικρή άνοδο οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου, από 26 βαθμούς στο στα βόρεια, μέχρι 29 βαθμούς νοτιότερα. Παρά τη ζέστη που θα επικρατήσει τις μεσημβρινές ώρες σε όλη τη χώρα, νύχτα θα είναι φθινοπωρινή, αφού ο υδράργυρος αναμένεται να κατρακυλήσει με τη δύση του ηλίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες στα βόρεια 2-4 μποφόρ, λίγο πιο ενισχυμένοι νοτιότερα, μέχρι 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της ημέρας, με ήλιο σε όλο το λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-31 βαθμούς και οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές βόρειοι 2-4 στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές του νομού. Η θερμοκρασία από 16-29 και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, μέσα στη μέρα και κυρίως από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα στραφούν σε νοτιάδες.