Καιρός

Επανέρχεται το καλοκαίρι – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

24.09.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Το Σαββατοκύριακο επανερχόμαστε σε πιο καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες και πάλι, μετά το σύντομο φθινοπωρινό διάλλειμα.

Το Σάββατο λοιπόν, από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και στο Ιόνιο και τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα. Ο ήλιος θα κυριαρχήσει όπως βλέπετε και στο χάρτη παντού, απουσία νεφώσεων και βροχοπτώσεων. Και κάπως έτσι θα περάσουμε στις νυχτερινές ώρες, με αίθριο καιρό και ανέφελο ουρανό.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει νέα άνοδο, θα επιστρέψουμε σε πιο καλοκαιρινές τιμές όπως σας είπα. Μάλιστα ο υδράργυρος θα είναι στο σύνολο της χώρας και 3-4 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά. Θα δούμε λοιπόν, 30 βαθμούς στα βόρεια, 28-30 στη δυτική Ελλάδα, 30-31 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Λίγο πιο χαμηλές θα είναι οι μέγιστες στο Αιγαίο από 25 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-4, τοπικά και 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο στα βόρεια τμήματα θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις ασθενείς 2-3 μποφόρ και όσο κινούμαστε νοτιότερα, βοριάδες που στα Δωδεκάνησα θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-30 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι πολύ εξασθενημένοι, σε βορειοανατολικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Σε παρόμοιο μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τον ήλο να κυριαρχεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-29 και οι άνεμοι ασθενείς βόρειοι 2-3 μποφόρ, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 24/09/2021