Ελλάδα

Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις για τον εικονικό εμβολιασμό

23.09.2021 | 17:00 Eνσωμάτωση

Βίντεο ντοκουμέντο από το ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο κέντρο της Αθήνας.

Μόλις έφτασε η πληροφορία στις εσωτερικές υποθέσεις χτύπησε καμπανάκι. Στο ΙΚΑ γίνονται εικονικοί εμβολιασμοί. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι πλαστά. Στο άκουσμα της πληροφορίας συναγερμός.  Ακολούθησε η καλωδίωση του ΙΚΑ. Οι κάμερες μπήκαν κάτω από έναν πάγκο.

Οι αστυνομικοί κύκλωσαν το κτίριο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή. Η κινητοποίηση μεγάλη. Μόλις οι γυναίκες ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό και βγήκαν στο πεζοδρόμιο, ακολούθησε η σύλληψη τους.  Στη συνέχεια έγινε και η τρίτη σύλληψη, της νοσηλεύτριας. Το βιντεοληπτικό υλικό συλλέγεται και λίγες ώρες αργότερά οι ανακοινώσεις.

Στο βίντεο φαίνονται δύο γυναίκες. Η γιατρός και η γραμματέας της να είναι στο εμβολιαστικό κέντρο. Κάθονται. Σηκώνουν τα μανίκια. Η σύριγγα της πλησιάζει, αλλά το εμβόλιο δεν γίνεται. Δεν φαίνεται να σπρώχνεται η σύριγγα. Μόνο ένα τσίμπημα όπως καταγράφει η ανάλυση της αστυνομίας. Την τρύπησε αλλά δεν της χορήγησε το φάρμακο λέει η καταγραφή καρέ καρέ του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Είναι αυτά τα κρίσιμα καρέ που βλέπουμε. Όταν πλησιάζει η σύριγγα την γιατρό αλλά ο χρόνος που μεσολαβεί είναι ελάχιστος ως την απομάκρυνση .

Σύμφωνα με τις πληροφορίεςδ, οι δύο γυναίκες φέρονται να γνωρίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι, ενώ φαίνεται να μην έχει υπάρξει οικονομική συναλλαγή για τον «μαϊμού» εμβολιασμό.

Η προϊσταμένη που έκανε το εμβόλιο γνωριζόταν με την γιατρό γιατί είχε πάει παλιότερα στο ιατρείο της και για αυτό της ζήτησε να κάνει το εμβόλιο επειδή γνωρίζονταν.

Οι τρεις γυναίκες νοσηλεύτρια γιατρός και γραμματέας κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα που δίνουν οι εμπλεκόμενες. Το εμβόλιο λένε έγινε κανονικά. Και προς τούτο επικαλούνται την απόδειξη των αντισωμάτων.

«Εγώ ξέρω ότι κανονικά μου τσίμπησαν το μπράτσο, ξέρετε οι δόσεις, είναι μέσα στην σύριγγα ινσουλίνης είναι πολύ μικρή η ποσότητα. Είναι περίπου ένα μίση εκατοστό, με βελόνα ινσουλίνης κανονικά, όπως και την προηγούμενη φορά. Και μάλιστα την προηγούμενη φορά έκανα, είχα και στοιχεία, είχα και επίδραση», ανέφερε η κατηγορούμενη.

Αυτή ήταν η δεύτερη δόση στην γιατρό και αν κάνουν αντισώματα θα φανεί το εμβόλιο. Η ίδια η νοσηλεύτρια έχει κάνει το εμβόλιο όπως και ο σύζυγος της και το ανήλικο παιδί τους. Τους το έκαναν άλλοι νοσηλευτές. Μάλιστα το παιδί είχε και παρενέργειες αλλά το έκανε.

Τι λόγο είχε όμως η αστυνομία να της συλλάβει; Οι ίδιες οι κατηγορούμενες θα υποστηρίξουν πως η ατυχία τους είναι ένας συνάδελφος της γιατρού. Ένας άλλος γιατρός ο οποίος είχε κόντρα με την 75χρόνη χειρουργό.

Η ύπαρξη των καμερών λένε και μόνο στο ιατρείο που θα γινόταν ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης γιατρού αποδεικνύει τον ισχυρισμό τους.

«Ήταν στημένο μετά την καταγγελία για την συγκεκριμένη, αλλιώς θα είχαν βάλει κάμερες σε όλα τα ιατρεία και θα καταγράφαν τους εμβολιασμούς. 460 γίνονται κάθε ημέρα. Θα είχαν βάλει κάμερες και στα 4 ιατρεία», δηλώνουν άτομα από το περιβάλλον της νοσηλεύτριας.

Τώρα οι δικαστές καλούνται να λύσουν τον γρίφο. Μπήκε εμβόλιο στο μπράτσο και αν ναι πόση ποσότητα; Η αστυνομία από την μεριά της ψάχνει να βρει και άλλους εμβολιασμούς που είναι ύποπτοι και το Υπουργείο περιμένει απαντήσεις για να αλλάξει ότι πρέπει στην διαδικασία.

«Οι εντολείς μου είναι αθώες. Θα γίνει προσεχώς τεστ αντισωμάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης ιατρού Δημήτριος Κορμπάκης.

«Το εμβόλιο γίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου», ο χρόνος που αναφέρει η αστυνομία δεν είναι σωστός συμπλήρωσε ο κ. Κορμπάκης.

Η δίκη θα γίνει κανονικά αύριο Παρασκευή.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 23/09/2021