Αθλητικά

Ντούσαν Ίβκοβιτς – Θλίψη στην κηδεία – Τίμησαν την μνήμη του απελευθερώνοντας περιστέρια

21.09.2021 | 20:37 Eνσωμάτωση

Η αθλητική οικογένεια αποχαιρέτησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες στην κηδεία του, με ανθρώπους του μπάσκετ της πρώην Γιουγκοσλαβίας να λένε αγκαλιά το ύστατο χαίρε.

Συγκίνηση και θλίψη. Προσωπικότητες του Σερβικού και παγκόσμιου μπάσκετ μεταφέρουν το φέρετρο με τη σωρό του «πατριάρχη» Ντούσαν Ιβκοβιτς .

Με απόλυτη κατάνυξη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Βλάντε Ντίβατς, ο Ζάρκο Πάσπαλι, ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, ο Γιούρι Ζντοβτς, ο Ντίνο Ρατζα, συγγενείς και άνθρωποι του μπάσκετ είπαν το τελευταίο αντίο στον προπονητή, το φίλο στη ζωή, τον  «πάτερα» και αντίπαλο στο γήπεδο. Στιγμές πριν την τελευταία του κατοικία στη σερβική γη, ο Ιβκοβιτς «ένωσε» πάλι Σέρβους, Κροάτες, Σλοβένους και Μαυροβούνιους.

Παρόντες στην τελετή ταφής μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού, ομάδας με την οποία ο Ντούντα μεγαλούργησε πανηγυρίζοντας δύο φορές το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Θοδωρής Παπαλουκάς  και άλλοι Έλληνες παίκτες και προπονητές αποχαιρέτησαν τον Ιβκοβιτς. Άλλωστε ο Ντούντα θεωρούσε την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του και το υπενθύμιζε συνεχώς σε όλους.

Η σύζυγος του Ιβκοβιτς Νένα, παρακολούθησε συντετριμμένη την τελετή στο κοινοβούλιο, ενώ στο κοιμητήριο του Βελιγραδίου απελευθερώθηκαν περιστέρια, κίνηση όχι μόνο συμβολική, αλλά και γνώρισμα αγάπης του εκλιπόντος για το πτηνό της ειρήνης.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 21/09/2021