Υγεία

Επέλαση νέου κύματος πανδημίας από τη βόρεια Ελλάδα – Αντιπαράθεση γιατρών με αρνητές

21.09.2021 | 17:02 Eνσωμάτωση

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», την κατάσταση του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτήν την κατάσταση. Νιώθω τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου. Είμαστε σε δύσκολη φάση, είναι μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας», σημείωσε ο γιατρός, επισημαίνοντας πως μόνο την τελευταία βδομάδα κατέληξαν 3 ασθενείς στη ΜΕΘ του Παπανικολάου.

«Υπάρχουν άνθρωποι που μετά από χιλιάδες νεκρούς δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό. Έχω δεχτεί προσωπικές απειλές», τονίζει ο κ. Καπραβέλος, την ώρα που οι αρνητές του εμβολίου αυξάνονται.

«Μόνο η φυσική ανοσία μπορεί να προστατεύσει τον άνθρωπο και να κρατήσει τον οργανισμό σε μια εγρήγορση», λέει από τη μεριά του ο Γιάννης Σαριαννίδης, πατέρας μαθητή που εισέβαλε στο σχολείο του γιου του γιατί του ζήτησαν μάσκα και self-test.

«Είμαι ελεύθερος άνθρωπος να αποφασίζω τι είναι καλό για εμένα και το παιδί μου, και κανείς άλλος δεν μπορεί να αποφασίζει για εμένα», είπε μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Η μάσκα δεν προστατεύει από μικροσταγονίδια ή μικροσωματίδια αυτό είναι επιβεβαιωμένο από φτασμένους επιστήμονες. Ούτε το εμβόλιο προστατεύει καθολικά από τη μετάδοση του ιού. Όλα είναι εικασίες και είναι ένα πειραματικό στάδιο», συμπλήρωσε.

Από τη μεριά του ο κ. Καπραβέλος επισήμανε ότι: «όντως η φυσική ανοσία είναι πολύ σημαντικό αλλά μην ‘φτύνεται’ την τεχνητή ανοσία».

«Μιλήσατε για τείχος ανοσίας, δεν μπορεί να υπάρξει τείχος ανοσίας σε έναν ιό που συνεχώς μεταλλάσσεται. Μόνο η φυσική ανοσία μπορεί να προστατέψει τον άνθρωπο. Η φύσις είναι τέλεια, ο άνθρωπος όχι», είπε ο κ. Σαριαννίδης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 21/09/2021