Υγεία

Κορωνοϊός – Οι ΜΕΘ πιέζονται – Κακός σύμβουλος η παραπληροφόρηση

20.09.2021 | 07:31 Eνσωμάτωση

Ο ρυθμός του εμβολιασμού στον Καναδά τρέχει γρήγορα, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Το ποσοστό εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών έφτασε το 85%.

Τα μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού οφείλονται κυρίως στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς, σύμφωνα με τον Γιάννη Πρασσά, Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

Συγκεκριμένα, οι παρενέργειες στα παιδιά είναι μηδενικές.

«Ούτε το DNA άλλαξε, ούτε ουρές έβγαλαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εμφάνισαν κάποια συμπτώματα που συνοδεύουν τον εμβολιασμό των παιδιών. Για τα παιδιά είδαμε το γνωστό που ξέρουμε για τις μυοκαρδίτιδες. Η πλειοψηφία των περιστατικών συνήθως χρειάζεται νοσηλεία 1 ή 2 ημερών και ξεπερνιέται με κοινά αντιφλεγμονώδη», είπε, τονίζοντας πως σπάνια καταγράφεται κάποιος θάνατος από μυοκαρδίτιδα.

Την Παρασκευή το FDA αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για την τρίτη δόση σε άτομα άνω των 65 ετών που είναι ευπαθείς ή σε άτομα που κυκλοφορούν με άτομα που  ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο κ. Πρασσάς τόνισε πως πρέπει να απαλλαχτούμε από την παραπληροφόρηση και να αποδεχτούμε το εμβόλιο, καθώς οι ΜΕΘ πιέζονται.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 20/09/2021