Καιρός

Συνεχίζεται και τη Δευτέρα το καλοκαιρινό σκηνικό – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

19.09.2021 | 14:15 Eνσωμάτωση

Τη Δευτέρα συνεχίζεται το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά που θα μας απασχολήσουν είναι η ζέστη, με θερμοκρασίες μέχρι και 8 βαθμούς πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές του Σεπτέμβρη, αλλά και η αφρικανική σκόνη, με μεγαλύτερη συγκέντρωση στα νότια τμήματα.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται από νωρίς το πρωί και γενικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα. Η μόνη μικρή παραφωνία, θα είναι παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο και στο βορειοδυτικό κομμάτι, δηλαδή σε δυτική Μακεδονία, Ήπειρο και δυτική Στερεά θα δώσουν λίγες βροχές, μέχρι το μεσημέρι. Βροχές πολύ μικρής έντασης και διάρκειας, ένα ψιλόβροχο δηλαδή στην ευρύτερη περιοχή.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα καλοκαιρινά επίπεδα των τελευταίων ημερών. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36-37 στα ανατολικά ηπειρωτικά, 34 στα βόρεια, 32-33 στη δυτική Ελλάδα και μέχρι 34-35 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ και μόνο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν μέχρι 5 και τοπικά ανατολικά της Πελοποννήσου μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με τον ήλιο να κυριαρχεί από το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βορειοδυτικοί, πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί το μεσημέρι, 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό, με αρκετό ήλιο μέσα στη μέρα και αραιή συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό, νότιοι 2-4 μποφόρ.