Πολιτική

Τα μέτρα Μητσοτάκη, το Νομοσχέδιο Χατζηδάκη και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

18.09.2021 | 09:31 Eνσωμάτωση

Στο MEGA Σαββατοκύριακο μίλησαν η κυρία Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής ΝΔ και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα μέτρα του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ αλλά και τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

«Τα μέτρα απευθύνονται στη νέα γενιά, ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο είναι η επιδότηση νέων θέσεων εργασίας κι αυτό εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Όποια επιχείρηση προσλάβει ένα νέο άνθρωπο και πάρει αυτή την επιδότηση είναι υποχρεωμένη να μην απολύσει άλλο εργαζόμενο. Τα μέτρα φοροελαφρύνσεων απευθύνεται και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις και στη μεσαία τάξη. Έγινε ένα μέτρο που επιβάλλεται οριζόντια στην ελληνική κοινωνία. Αναφορικά στους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους δεν επηρεάστηκαν από την κρίση, υπήρξε μισθολογική σταθερότητα.», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Σπυράκη σχολιάζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

«Κάνουμε μια επανεκκίνηση και τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι τα μέτρα είχαν αποτέλεσμα», τόνισε.

«Η κυβέρνηση κινείται με βασική πυξίδα την επικοινωνία όχι την ουσία. Τα νέα μέτρα δεν είναι 3,5 δις. Στην πραγματικότητα τα νέα μέτρα είναι 450 εκατομμύρια. Ακόμα και η επιδότηση της αγοράς εργασίας ήταν μέτρο που ανέκαθεν υπήρχε στον ΟΑΕΔ. Το βασικότερο χαρακτηριστικό της παρουσίας του πρωθυπουργού ήταν μια προβολή μιας ανασφάλειας που εκδηλώθηκε σαν μια κρίση αλαζονείας. Δεν αναφέρομαι μόνο στον αποκλεισμό Μέσων όπως το Documento ή ο Ριζοσπάστης, αλλά και εφημερίδες όπως η ΕΣΤΙΑ και η Δημοκρατία ή η Ναυτεμπορική. Ο κ. Τσίπρας θα προβάλει τη διαφορεική πολιτική γραμμή. Να θυμίσω πόσες φορές έχει ζητήσει να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Σε ποια κατεύθυνση θα πάει η χώρα, αν θα έχουμε μέτρα που θα ευνοούν το 10% ή μέτρα που θα αφορούν το σύνολο του πληθυσμού», ανέφερε ερωτηθείας για το δίλλημα που θα θέσει σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η τακτική της e-food είναι απαράδεκτη. Είναι εργασιακή τακτική που αναδυκνύει προθέσεις από τη πλευρά της εταιρείας, δεν έχει καμία σχέση με το πλαίσιο Χατζηδάκη.», τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας.

«Βλέπω ιδιαίτερη υποκρισία από μέρους της ΝΔ. Το Υπ. Εργασίας έχει τη δυνατότητα να καλεί εργαζόμενους και εργοδότες και να προσπαθεί να δώσει τη δική του σφραγίδα. Ο κ. Χατζηδάκης σιωπά γιατί η e-food έκανε αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Να ελαστικοποιήσει τους όρους εργασίας προς όφελος των ισχυρών», ανέφερε από πλευράς του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 18/09/2021