Ελλάδα

Κούγιας για βιτριόλι – 1 έως 6 χρόνια φυλάκισης για την δράστρια έαν δεχθεί ελαφρυντικά το δικαστήριο

18.09.2021 | 08:34 Eνσωμάτωση

Τις εξελίξεις στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι σχολίασε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, το αδίκημα περί απόπειρας ανθρωποκτονίας που αποδόθηκε στην κατηγορούμενη, με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα, επέσυρε ποινή φυλάκισης 10 έως 20 χρόνια. «Ακόμα και ελαφρυντικά να είχε κάποιος, η ποινή δεν μπορούσε να είναι μικρότερη από 10 χρόνια».

Πλέον, συνέχιζε ο δικηγόρος, «με τον νέο κώδικα η ποινή είναι 5 έως 15 χρόνια. Εάν μάλιστα το δικαστήριο δεχθεί ελαφρυντικά, μπορεί η ποινή να είναι από 1 έως έξι χρόνια φυλάκισης».

Ακόμα, ο κ. Κούγιας, υπογράμμισε ότι η γραμμή υπεράσπισης της κατηγορούμενης για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη «στέκεται νομικά», ενώ όπως είπε το ζήτημα του δόλου θα είναι το καθοριστικό της υπόθεσης.

Σχετικά με την μη εμφάνιση της κατηγορούμενης στη δίκη, ο δικηγόρος, ανέφερε ότι ναι μεν το δικαιούται, ωστόσο «αν διατάξει το δικαστήριο, θα πρέπει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη. Αδύνατο να μην καλέσει το δικαστήριο την κατηγορούμενη».

Τέλος, σχολιάζοντας την εξαίρεση των γυναικών από το σώμα των ενόρκων, επισήμανε ότι «οι άντρες σε αυτού του είδους τα αδικήματα είναι πιο αυστηροί από τις γυναίκες».

Ο 40χρονος μάρτυρας και το μεγάλο ερώτημα

Μάρτυρας στην δική για το βιτριόλι θα κληθεί ένας 40χρονος, με τον οποίο η Έφη είχε στενές επαφές και στον οποίο τηλεφωνούσε με επίταση μετά την επίθεση στην Ιωάννα.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του 40χρονου, η δράστρια είχε εμμονή με την Ιωάννα, ενώ φαίνεται πως του είχε ζητήσει να την παρακολουθήσει.

Ο 40χρονος έλεγε ψέματα στην δράστρια ότι παρακολουθεί την Ιωάννα για να μην τον ενοχλεί. Ακόμα, η δράστρια, του είχε ζητήσει πληροφορίες για το πως θα προμηθευτεί βιτριόλι, κάτι για το οποίος δεν τις έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Ωστόσο, το κρίσιμο ερώτημα στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο 40χρονος στο δικαστήριο είναι το εξής: Γιατί όταν έγινε η επίθεση στην Ιωάννα δεν ανέφερε στις αρχές όλα τα παραπάνω;

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 18/09/2021